logo F1online.skF1online.sk

Španielska záhada Ferrari zostáva nevyriešená a Leclercovi spôsobuje starosti

Charles Leclerc
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 6. 2023

Veľká cena Španielska v podaní Ferrari nemala ďaleko od nočnej mory a tá ešte neskončila. Scuderia totiž podľa všetkého nedokázala nájsť odpovede na všetky pálčivé otázky. Devätnáste miesto Charlesa Leclerca v sobotnej kvalifikácii a jeho záhadné problémy v ľavotočivých zákrutách zostali nevyriešené.

Ferrari na to reagovalo výmenou prakticky celej zadnej časti monopostu, celého zavesenia a prevodovky – ako „bonus“ nasadili aj niektoré nové komponenty pohonnej jednotky –, takže Leclerc do pretekov odštartoval z boxov. Nedeľa preňho nebola tým najjagavejším dňom a Monačan skončil bez bodu, ale po príchode do Kanady ho jedna vec predsa len trápila o niečo viac.

Na tlačovej konferencii dostal otázku, či sa tímu po preskúmaní auta podarilo odhaliť, akýže to malo Ferrari v kvalifikácii problém. „Nie, nič sme neodhalili,“ odpovedal Leclerc.

„Ak mám byť úprimný, tak sa niečo také stalo prvýkrát v mojej kariére. Pri opätovnom pohľade na všetky ľavotočivé zákruty môžem povedať, že presne tam som sa trápil.“

„Hneď po kvalifikácii som to povedal a na dátach môžeme jasne vidieť, že som v ľavotočivých zákrutách stratil nejakých šesť a pol alebo sedem desatín, ale nenašli sa k tomu žiadne pádne dôvody, takže ak mám byť úprimný, viac vám k tomu povedať neviem,“ dodal Leclerc.

Pre jazdca a jeho sebadôveru rozhodne nie je jednoduché prijať, keď sa vyskytne problém, ktorý je nevysvetliteľný. Musí predsa existovať aspoň čiastočné vysvetlenie, ale zrejme ani to sa nepodarilo nájsť.

„Ako tím nie sme spokojní s našou súčasnou výkonnosťou na trati. Sme veľmi vzdialení našim predsezónnym očakávaniam. Sme k sebe v tomto smere úplne otvorení a úprimní,“ povedal Leclerc.

„Kvalifikácia v Barcelone bola veľmi zvláštna. Nemyslím si, že som bol jediný, kto sa tam trápil. Potrebujeme týmto veciam porozumieť a zatiaľ sme nenašli žiadne odpovede. Robí mi to trochu starosti a preto na to musíme zatlačiť a porozumieť tomu, pretože ten pocit bol naozaj strašný,“ dodal Monačan.

Súvisiace články

Diskusia