logo F1online.sk

Iný na trati, iný v súkromí. Aký bol Michael Schumacher podľa Jamesa Vowlesa?

Michael Schumacher
© Twitter/F1
Tomáš Masár
Tomáš Masár15. 6. 2023

Bývalý strategický riaditeľ Mercedesu James Vowles strávil po boku Michaela Schumachera tri roky. Nebolo to síce ktovieako dlhé obdobie, no za ten čas ho dokázal plnohodnotne spoznať. Čo povedal Brit o sedemnásobnom šampiónovi?

Vowles, ktorý je v súčasnosti šéfom Williamsu, sa na adresu Michaela Schumachera vyslovil len v tom najpozitívnejšom slova zmysle. Bodaj by aj nie, veď legendárny „Schumi“ sa tešil u všetkých svojich zamestnávateľov mimoriadnej obľube. Pracovitejšieho pilota by ste hľadali len márne.

Vowles si však na Schumacherovi nepochvaľoval jeho nasadenie, ale predovšetkým ľudskosť. Hoci bol Nemec na trati považovaný za nesmierneho tvrďasa, ktorý súperom nedaroval zadarmo ani centimeter štvorcový, v súkromí či medzi štyrmi očami pôsobil absolútne iným dojmom.

„Mal som tú česť pracovať s Michaelom a môžem povedať, že to bol neuveriteľný človek,“ vyslovil sa Vowles v podcaste Sky Sports F1.

„Mal neuveriteľné vyžarovanie a vo vašej prítomnosti sa vám zdal byť úplne iný, než navonok,“ poznamenal.

„V rámci tímu vystupoval ako človek, ktorý prišiel tímu pomôcť posunúť sa dopredu a ktorý všetkých veľmi zblížil. Vedel, kto má kedy narodeniny, podľa potreby posielal kvety potenciálnym partnerom a ku všetkým pristupoval vskutku príkladne.“

„Jeho výkon možno v tom čase nebol na rovnakej úrovni ako Nicov [Rosbergov], ale vynahradil si to množstvom práce, ktorú odviedol. Taktiež bol nesmierne obetavý, vďaka čomu sa toho Nico od neho veľa naučil,“ dodal Vowles.  

Súvisiace články