logo F1online.sk

Russell je po sobote sklamaný: Najradšej by som sa nakopal do zadku

George Russell
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 5. 2023

Mercedes vstupuje do obdobia veľkých očakávaní. V Monaku síce nie je možné vylepšenia poriadne otestovať, ale stále sme boli zvedaví, čo na nich piloti povedia. Ozývala sa všeobecná spokojnosť, aj keď sa Mercedesu určite nepáči, že v Monte Carle je jeho hlavným súperom tím Alpine.

Šieste miesto Lewisa Hamiltona a ôsme Georgea Russella rozhodne neposúvajú hranice možného. Prvý menovaný sa síce vďaka penalizácii Charlesa Leclerca posunie vyššie, ale to nič nemení na fakte, že Mercedes stratil na najkratšom okruhu v kalendári 360 tisícin sekundy na Red Bull; strata Georgea Russella bola takmer šesť desatín.

Mladší z dvojice pilotov nemal po ôsmom mieste mnoho dôvodov na spokojnosť. „Rozhodne sa z toho dalo vyťažiť viac,“ povedal Russell po kvalifikácii. „V Q1 a Q2 to vyzeralo dosť slušne – boli sme veľmi blízko k Ferrari a Fernandovi.“

„Snažil som sa zatlačiť čo najviac a zaplatil za to patričnú cenu. Nakoniec som nedokázal naplniť potenciál auta. Najradšej by som sa nakopal do zadku, ale zase na druhej strane, bol by som rovnako sklamaný, keby som stratil len desatinu a ľutoval, že som sa nepokúsil zatlačiť viac.“

„Niekedy však skrátka za svoje rozhodnutia musíte platiť – nemôže sa vám vždy všetko podariť. Teraz som však určite trochu sklamaný,“ dodal Russell.

Toho sa prítomní novinári nezabudli opýtať ani na fungovanie nasadených vylepšení. Tie nás zaujímajú možno viac než samotný výsledok Mercedesu. George sa však vyjadril veľmi podobne ako po piatku a v Mercedese zatiaľ panuje spokojnosť.

„Všetko funguje viac-menej tak, ako sa očakávalo. Nevidím teda dôvod, prečo by auto nemalo v Barcelone fungovať podľa očakávaní. Dúfajme, že urobíme drobný skok vpred. Pokiaľ viem, Aston Martin taktiež priviezol vylepšenia, takže sa prirodzene posúva dopredu celé štartové pole,“ povedal Russell.

A aké sú jeho očakávania pred nedeľnými pretekmi, v ktorých ho po štarte z ôsmeho miesta nečaká ľahká úloha? „Monako je unikátna trať a historicky našim autám nesedela najlepšie. Vieme tiež, že tu obvykle skončíte tam, kde ste preteky začali. Urobíme však všetko, aby sme sa pokúsili posunúť dopredu,“ sľubuje Russell.

Súvisiace články