logo F1online.sk

Pérez sa zastal Verstappena: Nie je pravdou, že nevie prehrávať

Max Verstappen a Sergio Pérez
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár25. 5. 2023

Sergio Pérez a Max Verstappen si v tejto sezóne nič nedarujú. Obom pretekárom je jasné, že šampiónom sa stane jeden z nich a preto bojujú o každý jeden centimeter na trati. O to väčším prekvapením je, že Mexičan sa po nedávnej kritike na margo svojho tímového kolegu Holanďana zastal, a vyslovil sa o ňom len v superlatívoch.

Red Bull ovládol všetkých päť doterajších odjazdených pretekov – trikrát zásluhou Maxa Verstappena a dvakrát prispením Sergia Péreza.

Pokiaľ sa nestane zázrak a súperi sa na tím z Milton Keynes nedotiahnu, tohtoročným šampiónom sa stane buď Verstappen, alebo Pérez.

Jeden by sa preto nazdával, že jazdci rakúskeho celku tak budú v súčasnosti poriadne na nože, no opak je pravdou. Na trati, hoci zvádzajú neľútostné súboje, sa rešpektujú a rovnako tak aj mimo nej.

Svedčí o tom aj nedávne vyhlásenie Sergia Péreza, ktorý sa vymedzil voči slovám Damona Hilla či Nica Rosberga, podľa ktorých Verstappen nevie prehrávať.

„Povedal by som, že vie prehrávať,“ vyslovil sa Sergio Pérez v podcaste Pardon My Take.

„Je známy, ako niekto, kto zle zvláda prehry, ale pravdupovediac, vždy keď ho porazím, povie mi, že som odviedol kus dobrej roboty alebo niečo na ten štýl.“

„V F1 nie je bežné mať takého tímového kolegu,“ poznamenal.

„Príde ku vám, povie vám: ´veľmi dobre kamarát´ a cítite, že to myslí úprimne, čo si vážim,“ dodal Pérez.

Súvisiace články