logo F1online.skF1online.sk

Nie je potrebné čistiť vzduch, hovorí Russell o incidente s Verstappenom

George Russell
© Jiří Křenek/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 5. 2023

Po týždni sa opäť vraciame do súťažného kolotoča. Podujatie v Baku, popravde, neprinieslo mnoho zaujímavého. Titulkom triumfoval súboj Maxa Verstappena s Georgeom Russellom v sobotnom šprinte, po ktorom si obaja vymenili svoje názory. Napriek niekoľkým nepekným slovám však ani jeden z nich necíti potrebu sa k incidentu vracať.

Nie je nutné pokúšať sa o ďalšiu mediálnu senzáciu. Vzťah Maxa Verstappena a Georgea Russella incidentom v Baku neutrpel – pravdepodobne preto, že beztak žiadny zvláštny vzťah nemajú – a ani jeden z nich nemá potrebu sa k tomu vracať.

„Z mojej strany nie je potrebné čistiť vzduch,“ prehlásil Russell pred novinármi v Miami. „Zvítame sa a pozdravím ho, ak pôjde okolo. Som si istý, že si podáme ruky, keď na seba narazíme.“

„Pre mňa je to už minulosť. Môj pohľad na neho zostal nezmenený – stále ho rešpektujem a myslím si, že je to skvelý jazdec. Samozrejme, v zápale okamihu môžu zaznieť rôzne veci, ale ideme ďalej,“ povedal Russell, ktorý však nezabudol pripomenúť, že nezmenil svoj pohľad na vlastné počínanie v prvom kole šprintu.

„Naďalej budem pretekať tak, ako doteraz. Narozprávalo sa toho mnoho, ale podľa mňa je to celkom jednoznačné: šiel som do predbiehacieho manévra, uspel a jeho to naštvalo. Také je však pretekanie a tieto veci sa stávajú. Sme tu, aby sme spolu bojovali, o tom je Formula 1,“ dodal.

Otázku na incident dostal v Miami opäť aj Verstappen, ktorý reagoval s iróniou, čím dal jasne najavo, že táto debata patrí do minulého víkendu.

„Príšerný!“ zvolal sarkasticky pri otázke o jeho vzťahu s Russellom. „Samozrejme, že nie, určite nie. To by ľudia možno radi počuli, ale nie je to tak, sme úplne v pohode.“

Súvisiace články

Diskusia