logo F1online.skF1online.sk

Náskok Red Bullu budeme doháňať celý rok, pripustil Hamilton

Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár25. 4. 2023

Mercedes vstúpil do sezóny podobne ako vlani – zle. Zdá sa však, že po troch odjazdených pretekoch sa už začína oklepávať. „Strieborným šípom“ v Austrálii len o chlp unikla pole position, pričom v pretekoch v istom momente dokonca aj viedli. Napriek zlepšeniu je strata tímu z Brackley na dominantný Red Bull aj naďalej značná a hoci hodlá najúspešnejší celok turboéry priniesť množstvo vylepšení, uvedomuje si, že to nemusí stačiť. Lewis Hamilton je (tradične) skepticky a hlási, že Mercedes sa na Red Bull nedotiahne ani do konca aktuálneho ročníka.

Napriek skeptickým rečiam sedemnásobného šampióna forma Mercedesu očividne graduje. V pohári konštruktérov sa už bodovo doťahuje na druhý Aston Martin, no Red Bull zostáva aj naďalej v nedohľadne.

Hoci sa nejeden z celkov spolieha na to, že Red Bull v určitom momente doplatí na obmedzený vývoj, Hamilton počíta aj s možnosťou, že Mercedes bude stratu na tím z Milton Keynes doháňať celý rok.

„Časť vo mne len dúfa, že nájdeme akýsi trik, ako sa ocitnúť na správnej ceste a za ostatnými príliš nezaostávať,“ vyslovil sa Lewis Hamilton. „V minulosti sme už ukázali, že vieme rýchlo vyvíjať, a dúfam, že tomu tak bude aj teraz. Potenciál auta sa otvára a chalani tak môžu ísť v tomto smere plnou parou vpred.“

„Som vďačný, že sú otvorení pristúpiť k zmenám a neuspokojiť sa s tým, čo máme,“ povedal.  „Som si zároveň plne vedomý, že dotiahnuť sa na Red Bull, ktorý sa bude pravdepodobne aj naďalej vyvíjať, môže trvať dlho – i keď niektoré tímy začnú po výkonnostnej stránke stagnovať. Hovoria síce, že Red Bull nebude môcť vo vývoji napredovať, no možno bude.“

„Majú okolo seba skvelý tím. Som si istý, že budú aj naďalej získavať prítlak. Musíme sa uistiť, že pri zmenách nezájdeme príliš ďaleko. Stratu na Red Bull budeme doťahovať minimálne do konca roka,“ uzavrel Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia