logo F1online.sk

Vasseur nepochybuje o Leclercovej motivácii

Charles Leclerc, Frédéric Vasseur a Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 4. 2023

Charles Leclerc zažíva priam hororový štart do novej sezóny. Po úvodných troch podujatiach má na konte chudobných šesť bodov. Pre porovnanie, vlani bol v tomto čase na čele šampionátu so 71 bodmi. Pri takto neúspešnom štarte do nového ročníka sa ďalší osud monackého pretekára skloňuje stále hlasnejšie. Samotný Charles a aj jeho šéf Frédéric Vasseur však akékoľvek diskusie odmietajú.

„Som strašne frustrovaný, toto je naozaj ten najhorší štart do sezóny. Je to skutočne veľmi frustrujúce,“ povedal Leclerc po Veľkej cene Austrálie sklamane. Jeho výraz vtedy dokonalo podčiarkol jeho slová. Stratil Monačan tak potrebnú iskru a emóciu, na ktorých celé Ferrari stojí?

Leclerc má vo Ferrari platnú zmluvu ešte na túto a nasledujúcu sezónu, ale o jeho budúcnosti sa hovorí určite intenzívnejšie než počas jeho začiatkov v Maranelle. Zopakuje sa starý známy scenár, aký si pamätáme z minulosti s Michaelom Schumacherom, Fernandom Alonsom či Sebastianom Vettelom? Tí všetci boli miláčikmi talianskeho publika, ale tím opúšťali za neveselých okolností.

„Ani v najmenšom nepochybujem o Charlesovej motivácii,“ prehlásil pred médiami jeho šéf Frédéric Vasseur. „Samozrejme, začiatok sezóny nebol ani zďaleka ideálny. Začali sme vypadnutím v Bahrajne, potom prišla penalizácia v Džidde a nakoniec ďalšie vypadnutie v Melbourne.“

„Niečo také sme určite nemali v pláne. Motivácia nám však stále nechýba. Viete, že mám s Charlesom dobrý vzťah a toto náladu vo vnútri tímu neovplyvní.“

„Keď sa však novinári na Charlesa alebo Carlosa vrhnú v mix zóne tridsať sekúnd po pretekoch, tak je jasné, že nebudú spokojní. Samého by ma frustrovalo, keby boli uvoľnení a spokojní so situáciou. Najdôležitejšie pre mňa je, aby obaja zostali motivovaní, ťahali za jeden koniec povrazu a podporovali tím. Carlos bol pred týždňom na simulátore a Charles tam príde tento týždeň,“ hovorí Fred.

„Motivácia teda nie je ani najmenším problémom. Iste, výsledky nie sú také, aké sme očakávali. To však všetci vieme,“ dodal Vasseur.

Podľa Francúzových slov to pritom rovnako platí aj o najvyšších mužoch vo Ferrari. Fred musí opätovne popierať akékoľvek trenice, či už medzi jazdcami pod ním alebo šéfmi nad ním. To je ostatne základnou náplňou práce šéfa Scuderie už desaťročia.

„Vzhľadom na naše nelichotivé výsledky, je nálada v tíme až neuveriteľne dobrá. Myslím si, že všetci sú veľmi sústredení a motivovaní. Jazdci nás veľmi podporujú,“ trvá na svojom Vasseur.

„Nálada v tíme je viac ako dobrá a pokiaľ ide o môj vzťah s Benedettom Vignom a Johnom Elkannom, tak mi obaja dôverujú, čo je pozitívne.“

„Iste, očakávané výsledky sa nedostavili, ale všetci pracujeme spoločne na zlepšení situácie,“ dodal Vasseur.

Súvisiace články