logo F1online.sk

Ferrari malo byť v najlepšej trojke. Sainz vraj stratil „dve alebo tri desatiny“ len v prvom sektore

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 4. 2023

Bola sobota v Albert Parku pre Ferrari skutočne taká zlá? Strata viac ako pol sekundy na pole position nepôsobí najlepším dojmom, ale obaja piloti stajne po sobote tvrdili, že to nevyzerá tak zle, ako sa pri pohľade na kvalifikačné výsledky zdá. Carlos Sainz je dokonca presvedčený, že Ferrari malo byť po sobote v najlepšej trojke.

Sainz dokázal poraziť svojho tímového kolegu a v Austrálii sa vo všeobecnosti tvári omnoho spokojnejšie. Našli sa síce aj nemalé negatíva, ale španielsky pretekár sa po sobote v Albertu Parku usmieval.

„Na jednej strane som veľmi spokojný, na druhej trochu nespokojný,“ povedal po kvalifikácii Carlos Sainz trochu schizofrenicky.

„Keď mám začať negatívami, tak prípravné kolo nebolo najlepšie a teploty v pneumatikách ideálne. Pustili sme pred seba dve alebo tri autá, o ktorých mi bolo povedané, že sú v rýchlom kole a musel som veľmi spomaliť, aby som ich pustil pred seba. Ale keďže neboli v rýchlom kole, tak vlastne spomalili oni mňa.“

„Príprava pneumatík ma v prvom sektore stála dve alebo tri desatiny. V druhom a treťom sektore som tak musel riskovať a zvýšiť tempo. Od toho momentu to však v skutočnosti bolo veľmi dobré kolo. Myslím si, že by mi to stačilo na najlepšiu trojku, čo by bol dobrý pokrok a dobrý časový zisk v porovnaní s Džiddou,“ povedal Sainz.

Sainz bol v skutočnosti v prvom sektore o pätnásť stotín sekundy pomalší ako Max Verstappen, takže jeho slová o „dvoch až troch desatinách“ znejú viac ako zaujímavo. A zaujímavé to podľa slov španielskeho pretekára môže byť aj v nedeľu.

„Pokiaľ ide o pozitíva, tak som tento víkend v aute oveľa spokojnejší. Podarilo sa mi zajazdiť niekoľko veľmi dobrých kôl. Dokázal som na to dosť tvrdo zatlačiť a mám pocit, že vykonané zmeny nám pomôžu aj pred nedeľnými pretekmi,“ hovorí Sainz.

„Nebudem očakávať nič obrovské, ale zmeny boli zamerané na nedeľné preteky. Sobota možno nevyzerá zvlášť dobre, ale som presvedčený, že s čistým kolom by sme dnes prenikli do najlepšej trojky.“

„Po stránke nastavenia sme toho zmenili dosť veľa. Snažili sme sa pritom vylepšiť hlavne pretekové tempo,“ dodal s dávkou optimizmu Carlos.