logo F1online.sk

Leclerc ľutuje fanúšikov: Z auta sa nedá dostať viac

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 8. 2020

Ferrari skúsilo všetko, viac sa skrátka z tohtoročného SF1000 dostať nedá. Trináste a štrnáste miesto je tragický výsledok, no piloti Ferrari jedným dychom dodávajú, že to mohlo skončiť ešte oveľa horšie.

Tempo červených monopostov vo voľných tréningoch bolo priam katastrofické. Pred začiatkom kvalifikácie sa nejeden obával toho, že Scuderia to nedotiahne ani do Q2. A skutočne nechýbalo veľa. Leclerca delila od zostupu len necelá desatina. Monačan v Q2 latku výrazne pozdvihol, dokázal sa zlepšiť o vyše šesť desatín, no na lepšie, než trináste miesto nedosiahol.

„Je to lepšie, než sme sami očakávali,“ priznáva bez okolkov Leclerc v rozhovore s Willom Buxtonom pre oficiálny portál Formuly 1. „S mojim kolom som veľmi spokojný. Takže to nie je veľmi príjemné, keď sa vám podarí dobré kolo, no aj tak ste na trinástom mieste. No taký je život. Musíme tvrdo pracovať, je to ťažké obdobie pre celý tím a ľudí, ktorí nás z domova podporujú. Dokážem pochopiť to ich sklamanie.“

„Dnes sme zo seba vydali maximum, no je to trináste a štrnáste miesto. Nemyslím, že z auta bolo možné dostať viac.“

Ferrari medzi včerajškom a dneškom prekopalo nastavenie svojho auta. V Scuderii si zrejme dosť zle spočítali, aký dôsledok bude mať ich prehnaná agresivita s „low-drag“ balíkom. Výsledkom je, že výkonnosť Ferrari v technickom druhom sektore, je doslova tragická. Možno to však prinesie nejaké to plus do nedeľných pretekov.

„Možno to trochu nášmu tempu pomôže,“ priznáva Leclerc. „Celkovo sme však včera boli veľmi slabí v pretekovom tempe. Odjazdili sme veľa kôl a boli sme veľmi pomalí.“

„Je veľmi ťažké nájsť nejaké vysvetlenie. V porovnaní s ostatnými to je naozaj veľký krok späť. Musíme nájsť hlavný problém a nejako ho vyriešiť. Nie je to vôbec dobrý deň, ale je to tak, ako to je. Musíme tvrdo pracovať a každý v tíme musí zdvihnúť hlavu, aj keď je to v týchto časoch ťažké,“ priznal Leclerc reportérom Sky Sports.

„Fanúšikov doma absolútne chápem, viem, že je to frustrujúce. Ako jazdci sa pokúsime zajtra o čo najlepšie preteky, ale nemôžeme očakávať žiadne zázraky,“ uzavrel Monačan.