logo F1online.sk

Hamilton sa lúči s trénerkou Angelou Cullenovou: Vďaka nej som lepší človek

Lewis Hamilton a Angela Cullen
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala17. 3. 2023

Lewis Hamilton s jeho trénerkou Angelou Cullenovou tvorili posledných sedem rokov nerozlučnú dvojicu. Ak ste v padoku stretli jedného z nich, takmer určite sa niekde nablízku nachádzal aj ten druhý. To sa však zmení. Hamiltonova pravá ruka sa rozhodla pre nové dobrodružstvo.

Bývalá hokejistka Angela Cullenová sa stala Hamiltonovou trénerkou v roku 2016 ako členka spoločnosti Hintsa, ktorá už dlhé roky poskytuje športovcom trénerov a poradcov. Jazdci Formuly 1 nie sú výnimkou.

Duo sa v padoku preslávilo a Angela sa najmä medzi fanúšikmi Lewisa Hamiltona stala veľmi populárnou osobnosťou. Kto ju teraz nahradí? To bude vŕtať hlavou najmä Lewisovi Hamiltonovi, ktorý tak na ceste za ôsmym titulom musí prekonať ďalšiu prekážku. Raz darmo, nie je ideálne, ak sa začne rozpadávať víťazná zostava…

Lewis Hamilton na svojom Instagrame poďakoval Angele Cullenovej za jej dlhoročnú oporu. “Posledných sedem rokov stála po mojom boku a ťahala ma, aby som sa stal najlepšou verziou samého seba. Vďaka nej som silnejším športovcom a lepším človekom. Dúfam teda, že sa dnes pripojíte ku mne a spoločne jej zaželáme všetko dobré pri jej ďalších krokoch za svojimi snami.”

“Ang, ďakujem ti za všetko a neviem sa dočkať toho, keď uvidím, čo má pre teba pripravené budúcnosť,” doplnil sedemnásobný majster sveta pred prvým piatkovým tréningom v Džidde.

Podobne vrúcne sa so svojím zverencom lúčila aj Angela Cullenová, ktorá ho sprevádzala aj na predsezónnych testoch a na pretekoch v Bahrajne. “Presne v tento deň pred siedmimi rokmi na Veľkej cene Austrálie som prvýkrát stála v padoku F1. Dnes vám s nadšením môžem oznámiť, že sa púšťam do ďalšieho dobrodružstva. Som veľmi vďačná za túto neuveriteľnú púť vo Formule 1. Viem, že môj príbeh bude pokračovať.”

“Ďakujem tímu, ktorý posledných sedem rokov tvoril moju rodinu. A Lewis Hamilton, ty GOAT (Greatest of all time, v preklade najlepší v histórii, pozn. red.)! Bolo mi cťou a potešením stáť po tvojom boku. Som na teba hrdá a tiež na všetko, čo si dosiahol,” pokračovala 48-ročná Novozélanďanka.

“Vďaka za tvoju podporu, vieru vo mňa a za to, že si mi ukázal neobmedzený potenciál, ktorý máme všetci v sebe. S veľkým nadšením budem sledovať tvoju ďalšiu kapitolu. Neexistuje nič, čo by si nedokázal. Neprestávaj veriť,” odkázala sedemnásobnému šampiónovi.