logo F1online.sk

Vowles: Preniknúť do top 3 bude nesmierne náročné. Chceme napredovať krok po kroku

James Vowles
© Williams
Tomáš Masár
Tomáš Masár10. 3. 2023

Novopečený šéf Williamsu James Vowles môže byť po úvodných pretekoch sezóny pomerne spokojný. Tím z Grove v nich síce vydoloval len jeden bod, no zdá sa, že oproti minulému roku je britský celok v oveľa lepšej kondícii. Potvrdzujú to aj samotné dáta, ktoré naznačujú, že Williams patrí medzi stajne, ktoré oproti vlaňajšku zaznamenali značný progres. Kým sa však legendárny tím, ak vôbec, na najvyššie priečky prinavráti, pretečie ešte veľa vody. Uvedomuje si to aj James Vowles.

Williams si v Bahrajne oproti vlaňajšku polepšil až o 1,2 sekundy na kolo. Z tohto pohľadu je úspešnejší už len Aston Martin, a to s 2,4 sekundovým progresom.

Nič to však nemení na tom, že Williams by v tomto roku možno už nemusel okupovať posledné priečky a namiesto toho sa postupom času začlenil do stredu poľa.

Alex Albon, ktorý si na okruhu v Sachire počínal na jednotku, v to určite dúfa.

„Boli sme silní, bojovali sme a naše pretekárske tempo bolo lepšie než sa očakávalo,“ vyslovil sa thajsko-britský pretekár. „Možno ešte nie sme celkom v strede poľa, ale sme blízko a získať bod v prvých pretekoch je úžasné.“

Rovnako ako Albon je z úspechu tímu potešený aj Vowles, ten sa však pozerá trošku viac dopredu.

„Tím prešiel za posledných pätnásť rokov obrovským množstvom ťažkostí, finančných aj iných, a napriek tomu to všetko prežil. Len sme však prežívali, v porovnaní s ostatnými organizáciami, ktoré mali peniaze,“ uviedol James Vowles.

„V dôsledku toho existujú výrazné rozdiely medzi tým, kde sme dnes, a tým, kde by sme mali byť v budúcnosti,“ pokračoval.

„Myslím si, že reálnym cieľom pre túto organizáciu je v prvom rade zabezpečiť, aby sme sa každý rok posúvali dopredu a nestagnovali. To musí byť našou prioritou.“

„Ďalším naším snom je, že si v budúcnosti stanovíme rozumné časové obdobie, a budú to roky, kedy skutočne začneme pomýšľať na šieste, piate či štvrté miesto,“ uzavrel Vowles.

Súvisiace články