logo F1online.sk

Vowles aj Sargeant po premiére vychválili svoj tím: Toto potrebujeme!

Logan Sargeant
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 3. 2023

Premiéra nového Williamsu FW45, premiéra nového jazdca Logana Sargeanta a premiéra nového šéfa Jamesa Vowlesa. Veľká cena Bahrajnu bola pre partičku z Grove dôležitá. Do prvého víkendu novej sezóny síce vstupovali skromne, ale opúšťali ho s prvým bodom a viacerými cennými skalpami. Tradičný tím nemal pri odchode z Bahrajnu dôvod na nespokojnosť.

Za sebou nechali obe AlphaTauri, oba Haasy, jednu Alfu Romeo a vlastne aj oba McLareny, ktoré sa do pretekov v podstate ani nedostali. Na tím, ktorý mal do víkendu vstupovať ako ten úplne najslabší, to nie je zlé vysvedčenie.

Monopost FW45 nakoniec príjemne prekvapil, Alex Albon podal ďalší spoľahlivý výkon a skvelo sa uviedol aj nováčik Logan Sargeant, ktorý napriek niektorým skeptickým hlasom ukázal, že sa do F1 nedostal iba vďaka svojmu pasu a v porovnaní s Nicholasom Latifim sa zatiaľ javí ako krok vpred.

„Počas celých pretekov sa musel Alex brániť pred prenasledovateľmi. Gasly bol síce rýchlejší a v istom momente sa musel dostať dopredu, ale aj tak je to fantastický pocit,“ povedal po pretekoch pre Sky James Vowles, pre ktorého to bola premiéra v novom tíme i na pozícii šéfa stajne.

„Tento tím to potrebuje! Musíme mať nohy pevne na zemi a byť realistickí. Pomohol nám virtuálny safety car, ktorý prišiel presne v tom správnom okamihu a pomohol našej stratégii. Beztak však tím odviedol neuveriteľnú prácu, na testoch i na týchto prvých pretekoch, ako v továrni, tak na okruhu.“

„Bolo to kúzelné, auto bolo dobré a mali sme tam aj Logana, ktorý sa nachádzal presne tam, kde mal byť. Mal trochu smolu v kvalifikácii, ale na svojich prvých pretekoch v kariére odviedol solídnu robotu,“ dodal Vowles.

Alex Albon si už v minulej sezóne zvykol na slová chvály. Aj keď to bol on, ktorý v nedeľných pretekoch dokázal zabodovať desiatym miestom, množstvo pozornosti na seba strhol skvelým výkonom pri premiére Logan Sargeant. Američan po 57 kolách stratil na tímového kolegu iba nejakých deväť sekúnd, čo je dobrý výsledok a uvedomuje si to aj rodák z Floridy.

„Vzhľadom na to, že to boli moje prvé preteky, som celkom spokojný. Podarilo sa všetko, čo som chcel; čistý štart, dobré prvé kolo, potom som už len ustálil svoje tempo a snažil sa ho udržať, predbehnúť pár ľudí a dať si pozor v boxoch. Všetko prebehlo hladko a bol to úžasný prvý deň v novej práci. Už sa teším do Saudskej Arábie,“ povedal Sargeant.

„Ak mám byť úprimný, tak po testoch sme takýto výsledok asi ani neočakávali; podľa mňa sme prekonali vlastné očakávania, za čo však treba udeliť kredit tímu. Pracovali sme tvrdo, dostali auto do dobrého pracovného okna a vyzerá to naozaj pozitívne. Potrebujeme v tom pokračovať, tvrdo pracovať a zlepšovať sa. Nikdy neviete, kde sa nabudúce ocitneme.“

„Som na tím hrdý. Podľa mňa sme prekonali všetky očakávania,“ dodal americký mladík.

Súvisiace články