logo F1online.sk

Prial by som si, aby mi zostal nejaký čas v zálohe, priznal po piatku piaty Hülkenberg

Nico Hülkenberg
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 3. 2023

Celkom sympatická oslava návratu do Formuly 1. Nemecký pretekár Nico Hülkenberg sa v druhom voľnom tréningu v Bahrajne zaskvel pekným piatym miestom. Presne takto sa pred rokom v pretekoch umiestnil jeho tímový kolega Kevin Magnussen. Sám Hulk však po piatku priznal, že aj keď to s Haasom nevyzerá zle, nevyzerá to s ním ani na piate miesto.

V strede poľa to bude opäť veľmi nabité, rozhodovať môžu maličkosti, drobné zlepšenia, charakter okruhu a najmä spoľahlivosť. Haas rozhodne nepôsobí ako najväčší outsider, ale ako vysoko ho môžeme zaradiť?

Nico Hülkenberg zaostal v druhom bahrajnskom tréningu za najrýchlejším Fernandom Alonsom o 469 tisícin sekundy, čo je rozhodne sľubný začiatok. Nemecký pretekár však priznal, že Haas bude v sobotu – a hlavne v nedeľu – zraniteľný, keď konkurencia posunie svoju výkonnosť ešte o úroveň vyššie.

„Ak vám mám povedať úprimne, prial by som si, aby mi zostal nejaký čas v zálohe,“ zhodnotil s úsmevom Hülkenberg. „Také je naše tempo na jedno kolo, je to fajn, je to zábava a je to pekné.“

„Keď to tak bude aj v nedeľu, tak potom bude cieľ splnený a až vtedy na tom skutočne záleží. Preto si myslím, že ešte stále máme veľa práce, potrebujeme nájsť tempo a takisto zlepšiť degradáciu. Celkovo to však bol slušný a dobrý piatok, môžeme si z neho odniesť ďalšie poznatky a ďalej na nich stavať,“ dodal Hulk.

Ten zhodnotil, že „pokiaľ ide o pretekové tempo, stále máme nejaké domáce úlohy“, takže po stránke nastavenia bude potrebné nájsť čo najlepší kompromis. Tempo na jedno kolo vraj bolo dobré, v tom pretekovom to už bolo zložitejšie.

„V druhom tréningu som nejazdil s preferovaným nastavením, ale v tom prvom to vyzeralo veľmi dobre, takže v sobotu to môžeme poskladať dokopy,“ povedal Hülkenbergov tímový kolega Kevin Magnussen.

„Pokiaľ ide o pretekové simulácie, tak tých som neabsolvoval príliš veľa. Trochu sme sa zdržali, takže som toho v pretekovom tempe veľa neodjazdil, ale Nico áno a na oboch zmesiach, takže to vyzerá dobre,“ dodal dánsky pretekár.

Súvisiace články