logo F1online.skF1online.sk

Problémy sme poľahky vyriešili, odkázal Russell

George Russell
© Jiří Křenek/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 3. 2023

Predsezónne testy sa v podaní Mercedesu niesli v znamení zmiešaných pocitov. Tímu sa podarilo zbaviť poskakovania, avšak objavili sa problémy s ovládateľnosťou a aj spoľahlivosťou, keď bol George Russell počas druhého dňa nútený zastaviť a svoj program nedokončil. Pred prvými pretekmi však z tímu zaznievajú optimistické hlasy.

Mercedes do novej sezóny určite nevstupuje ako ten najväčší favorit. Rozhodne je však tímom, ktorý nikto nikdy nebude odpisovať ani podceňovať. Táto partička dokázala získať príliš veľa titulov na to, aby ich niekto podcenil. Testy síce neurobili z Mercedesu najväčšieho kandidáta na titul, avšak podľa slov pilota Georgea Russella sa vzniknuté problémy podarilo celkom poľahky vyriešiť.

„Medzi testami a prvými pretekmi sme dobre zanalyzovali, čo sa počas tých troch dní dialo,“ povedal britský mladík pred prvým víkendom sezóny. „Na aute sa vyskytlo niekoľko vecí, ktoré sme tak úplne nečakali. Dokázali sme ich však celkom poľahky vyriešiť. Jazdili sme s ním v trochu nesprávnom okne.“

Mercedes priviezol na prvé preteky do Bahrajnu menšie zadné krídlo. Je zrejmé, že inžinieri sa pokúsia porovnať nové a staré v priebehu voľných tréningov. Aj keď však počas tohto víkendu očakáva zlepšenie, stále to vraj na najlepších nebude stačiť.

„Tento víkend budeme jazdiť s odlišným zadným krídlom ako na testoch. Staré krídlo beztak nebolo pre Bahrajn optimálne. Síce je to rozhodne pozitívny signál, ale určite vám nepoviem, že sme zmazali časovú stratu na Red Bull,“ prehlásil Russell.

„Poviem vám však, že sa cítim komfortnejšie než napríklad minulý piatok,“ dodal.

Georgea čaká druhý rok po boku sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona. Toho vlani dokázal poraziť, avšak ich vzájomné porovnanie nevyznievalo tak úplne jednoznačne v prospech mladšieho z britskej dvojice. Russell chce v tomto roku zlepšiť zvlášť svoje pretekové tempo.

„Určite som so svojím minuloročným výkonom spokojný. Naše kvalifikačné tempo bolo v podstate identické, v pretekovom sa ešte môžem trochu zlepšiť. V porovnaní s Lewisom sa mi to asi podarilo zlepšiť ku koncu sezóny,“ hovorí Russell.

„On je však úplné zviera a stále bojuje. Nikdy sa nevzdáva a bude bojovať ešte tvrdšie než vlani. Teším sa, bude to pre mňa výzva,“ dodal.

Súvisiace články

Diskusia