logo F1online.sk

Palmer: Bude mať McLaren vôbec na stred poľa? Vyzerajú byť pesimistickí…

Oscar Piastri
© Twitter/McLaren
Tomáš Masár
Tomáš Masár1. 3. 2023

Na základe predsezónnych testov sa zdá, že McLaren nevstúpi do šampionátu tou správnou nohou. Spomedzi tímov štartového poľa absolvoval celok z Wokingu v Bahrajne najmenej kôl a pomaly viac času strávil v garáži ako na trati samotnej. Okrem zlej spoľahlivosti zápasil aj s nedostatočnou výkonnosťou, keď nevykazoval rýchlosť tak v časoch na jedno kolo, ako aj v pretekových simuláciách. Jolyon Palmer si preto položil legitímnu otázku: Bude mať McLaren vôbec na stred poľa?

Britský tím si pred začiatkom sezóny stanovil jasný cieľ: Skončiť v Pohári konštruktérov na štvrtom mieste za Red Bullom, Ferrari a Mercedesom. Zdá sa však, že to nebude také jednoduché, a to z dvoch dôvodov. O slovo sa totiž hlási Aston Martin a po ďalšie, McLaren na tom vyzerá byť kadejako, len nie dobre.

Bývalý pretekár Formuly 1 Jolyon Palmer si dokonca nie je istý, či sa McLaren bude vôbec pohybovať v strede poľa.

„Zažili pre nich pravdepodobne asi najťažší týždeň, aký môžete zažiť, majú za sebou ďalšiu náročnú predsezónnu prípravu,“ vyslovil sa Jolyon Palmer pre Formula1.com. „Vlani odjazdili sotva pár kilometrov pre problémy s brzdami, tentoraz boli príčinou blatníky.“

„Tímy stále dumajú nad tým, ako šetriť na váhe. McLaren prišiel do Bahrajnu so zásadnou chybou na svojom aute, ktorá im robila pri jazdení problémy. Odjazdili najmenej kôl zo všetkých tímov, čo nie je dobré pre nováčika Oscara Piastriho, ktorý tak nemal bohvieaký štart vo Formule 1.“

„Majú vôbec výkonnosť na to, aby bolo na začiatku sezóny v strede poľa? Sú veľmi pesimistickí. Plánujú síce priniesť vylepšenia, ale toto bolo pre nich bezpochyby náročné. Auto vyzeralo na trati dosť vyvážene, ale myslím si, že im chýba prítlak a taktiež rýchlosť. Nepochybne budú mať na začiatku roka čo doháňať,“ doplnil Palmer.