logo F1online.skF1online.sk

Verstappen po filmovacom dni s Red Bullom: Prvé dojmy sú dobré

Max Verstappen
© RB/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár12. 2. 2023

Každý z tímov štartového poľa má pred sezónou dva dni na tzv. filmovací deň, počas ktorých môže na novom monoposte najazdiť nanajvýš 200 kilometrov. Tím z Milton Keynes si svoje auto rozhodlo vyskúšať po prvýkrát v piatok na trati v Silverstone, za volantom sedel Max Verstappen. Holanďan sa po prvom kontakte s RB19 vyjadril stručne, no veľavravne – na prvý pohľad to nevyzerá vôbec zle.

Red Bull, ktorý pred týždňom oznámil spojenectvo s Fordom od roku 2026, využil v piatok jeden zo svojich dvoch autorizovaných dní natáčania – ktorý každý z nich je obmedzený na 100 kilometrov na kontrolných pneumatikách Pirelli – s cieľom vykonať kompletnú systémovú kontrolu svojho RB19 predtým, ako sa po prvýkrát vydá na predsezónne testy v Bahrajne.  

Verstappen vyzerá byť po piatku po prvom kontakte s novým monopostom vcelku spokojný.

„Práve som prvýkrát jazdil na RB19. Samozrejme, bol to len filmovací deň, no prvý dojem bol dobrý,“ povedal Holanďan v klipe, ktorý zverejnil Red Bull sa sociálnej sieti Twitter. „Všetko išlo dobre, naozaj hladko, čo je presne to, čo od takéhoto dňa chcete. Do Bahrajnu sa tak veľmi teším.“

Hoci by sa Verstappen v tomto roku určite opäť rád tešil z majstrovského (v poradí už tretieho) titulu, uvedomuje si, že ani jeho súperi nespia na vavrínoch.

„Samozrejme, že sa do toho vždy snažíte ísť naplno, ale neviem, či budeme dosť dobrí,“ vyslovil sa dvojnásobný majster sveta.

„Veríme, že ako tím sme samozrejme veľmi motivovaní, máme za sebou veľmi silný rok a naplno pracujeme na tom, aby sme náš vlaňajší úspech opäť zopakovali.“

„Všetci v továrni celú zimu tvrdo pracovali a keď som sa vrátil z dovolenky, pracoval som tiež naplno, aby som sa snažil byť v čo najlepšej forme. Keď sa vrátite do auta, viete, že sezóna je na obzore a vy musíte podávať výkony,“ doplnil.

Súvisiace články

Diskusia