logo F1online.sk

Vettel o zákaze politických stanovísk: Je to nonsens

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 2. 2023

Zakazovať či nezakazovať? Vzťah medzi FIA a Liberty Media sa v ostatných mesiacoch dostáva postupne na šikmú plochu. V tejto otázke však jednoznačná zhoda nepanuje, jazdcom sa zákaz politických a ďalších aktivít nepozdáva, niektorí šéfovia tímov ho však podporujú. Názor dnes už vyslúžilého pretekára a stále šéfa jazdeckých odborov Sebastiana Vettela na túto tému je jasný a neprekvapí.

Nemecký šampión bol v ostatných rokoch veľmi aktívny na environmentálnom a ďalších poliach, takže ak by v roku 2023 pokračoval v kariére, zrejme by musel svoje počiny vysvetľovať, prinajmenšom si na ne pýtať povolenie. Keď sa teda na Pretekoch šampiónov novinári opýtali, čo si myslí o novej regulácii zo strany FIA, odpovedal pomerne jednoznačne: „Áno, je to trochu nonsens.“

S jeho odchodom prišla Formula 1 aj o veľkú autoritu a mocný hlas. Seb preto dúfa, že jazdci budú pokračovať v tom, čo začal, a budú svoje názory prezentovať.

„Samozrejme, vždy záleží, akú otázku vám položia a na akú tému je reč. Myslím si však, že je nesmierne dôležité zaujať stanovisko k niektorým otázkam a v posledných rokoch sme mohli sledovať, že sa k nám pridalo stále viac a viac ľudí. Nedáva veľký zmysel, aby sa FIA proti tomu teraz stavala,“ hovorí Vettel.

„Mňa sa to už teraz netýka, takže toho môžem narozprávať veľa. Určite však dúfam, že chlapci vo Formule 1 budú pokračovať, budú mať guráž vyjadriť svoj názor a postaviť sa zaň,“ dodal štvornásobný šampión.

Súvisiace články