logo F1online.sk

Wurz: Vettel by mohol zostať riaditeľom GPDA aj po konci v F1

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár2. 2. 2023

Hoci Sebastian Vettel aktívnu kariéru vo Formule 1 už ukončil, s kráľovnou motoršportu by mohol zostať v pomerne úzkom kontakte aj dohľadnej budúcnosti. Alexander Wurz informuje, že štvornásobný majster sveta možno zostane na pozícii riaditeľa Asociácie pretekárskych jazdcov (GPDA) aj naďalej, a teda na poste, ktorý zastáva nepretržite už od roku 2010. Nemec má vraj všetko vo vlastných rukách a je len na ňom, ako sa rozhodne – na pozícii zotrvať alebo z nej odstúpiť.

Asociácia pretekárskych jazdcov (GPDA) pozostáva v súčasnosti z predsedu, ktorým je od roku 2014 Alexander Wurz, a troch riaditeľov– Sebastiana Vettela, Georgea Russella a právničky Anastasii Fowleovej.

Napriek tomu, že sa Sebastian Vettel o rok na štartovom rošte nepredstaví, vo funkcii riaditeľa GPDA by mohol zotrvať aj naďalej. Nikde sa totiž neuvádza, že tento post nemôže zastávať niekto, kto už v F1 aktívne nepôsobí.

Vettel má tak všetko vo vlastných rukách. To, či sa Nemec rozhodne na pozícii riaditeľa GPDA zotrvať alebo nie, sa dozvieme v úvodnej časti nadchádzajúcej sezóny.

„O Vettelovej budúcnosti sa rozhodne v prvej polovici sezóny,“ uviedol Alexander Wurz pre PlanetF1.com. „Všetci sme chceli dať Sebovi čas na to, aby zvážil možnosť, že bude nepretržite zapojený do GPDA aj v budúcnosti.“

Štyridsaťosemročný Rakúšan prezradil, že ak by sa Vettel rozhodol odstúpiť, o jeho nahradení by sa hlasovalo počas pretekov v Baku. Wurz si však odchod rodáka z Heppenheimu neželá, práve naopak. Verí, že Nemec má všetky potrebné vlastnosti na to, aby sa stal jedného dňa predsedom GPDA.

„Seb by mohol samozrejme vykonávať funkciu predsedu GPDA, keďže má najväčší potenciál byť šéfom aj mnohých iných organizácií,“ vyslovil sa Wurz. „Ak na niečo Sebastian upriami svoju pozornosť, vždy odvedie skvelú prácu.“

„Aj keď sme boli všetci svedkami toho, že bol v aute dosť zapálený, možno tvrdohlavý alebo veľmi náročný, po tom, čo si zloží prilbu, je skvelý chlap a bol by obrovským prínosom pre každú organizáciu alebo pri plnení akejkoľvek úlohy.“

„My ako F1 máme šťastie, že sme ho mali, a som si istý, že ho opäť uvidíme v nejakej funkcii alebo úlohe, hoci len v úlohe pozorovateľa a nepretržitého veľvyslanca tohto športu. Som si istý, že by nebol naštvaný, keby som dodal, že v odpovedaní na e-maily alebo správy nepatrí medzi najrýchlejších z riaditeľov, ale všetko berie a spracováva presne a skvelo,“ dodal Wurz.