logo F1online.sk

Alessandro Alunni Bravi sa stáva zástupcom Alfy Romeo pre F1, tímu bude šéfovať počas súťažných víkendov

Alfa Romeo, ilustračné
© DPPI/Alfa Romeo
Tomáš Masár
Tomáš Masár26. 1. 2023

Výkonný riaditeľ Sauberu Alessandro Alunni Bravi bol vymenovaný za tímového zástupcu Alfy Romeo, zodpovedať sa bude Andreasovi Seidlovi. Pozícia „tímového zástupcu“ bude počas pretekárskych víkendov porovnateľná s pozíciou šéfa tímu.

Po odchode Frédérica Vasseura do Ferrari sa stal generálnym riaditeľom Alfy Romeo v decembri Andreas Seidl. Tím z Hinwilu však nechcel nechať všetku prácu na Nemcovi, a tak sa rozhodol rozšíriť právomoci Alessandrovi Bravimu, ktorý bude počas víkendov v podstate šéfom tímu.

Ak sa vám to zdá byť zamotané, tak nie ste sami. V praxi to bude vyzerať asi tak, že Alessandro Alunni Bravi bude počas víkendov tímu šéfovať, no nebude mať také postavenie ako napríklad Toto Wolff či Christian Horner. V Hinwile bude ústrednou postavou Andreas Seidl a vymenovaním „tímového zástupcu“ chcel švajčiarsky celok zrejme jeho osobe ešte pridať na význame.

„Chcem poďakovať Andreasovi a našim funkcionárom za dôveru a chcem zopakovať svoj záväzok vydať zo seba maximum v snahe splniť ich očakávania a reprezentovať tím najlepším možným spôsobom,“ uviedol Alessandro Alunni Bravi.

„Je pre mňa veľkým privilégiom pokračovať v práci so skupinou úžasných ľudí, ktorí mi počas mnohých rokov pomohli integrovať sa do skupiny Sauber Group. Vďaka tomu, čo mi počas rokov dali, budem schopný zhostiť sa tejto úlohy a reprezentovať tím podľa našich spoločných vízií a cieľov.“

„Som si plne vedomý, že mám pred sebou množstvo práce a výziev, ktorým čelíme. K tejto úlohe pristupujem s pokorou a vedomím, že som súčasťou silného tímu, ktorý prácu zvládne a s vierou, že máme všetko potrebné na to, aby sme boli v budúcnosti úspešní.“

Vďaka Bravimu, ktorý sa bude starať o každodenný chod tímu, sa Seidl bude môcť začať pripravovať na začiatok partnerstva s Audi, ktoré chce do súťaže vstúpiť v roku 2026.

„Som rád, že môžem potvrdiť vymenovanie Alessandra Alunniho Braviho do úlohy tímového zástupcu, ktorú bude vykonávať nad rámec jeho existujúcich povinností výkonného riaditeľa skupiny,“ vyslovil sa Seidl.

„Vďaka obrovským skúsenostiam, ktoré nadobudol v motoršporte, má všetky nástroje potrebné na úspech. Taktiež to, že dôverne pozná tím a je jeho súčasťou už viac ako päť rokov, zaistí stabilitu a kontinuitu v našom napredovaní,“ doplnil 47-ročný Nemec.

Súvisiace články