logo F1online.sk

Brown odhalil jednu Norrisovu vlastnosť, ktorá ho rozčuľuje

Lando Norris a Zak Brown
© McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 1. 2023

Nie je nebo bez mráčikov? Aj keď je Lando Norris jednoznačne ťahúňom a najväčšou hviezdou McLarenu, aj on je stále len človek s bežnými ľudskými vlastnosťami, z ktorých nie všetky sú úplne pozitívne. Aj jeho šéf Zak Brown prezradil médiám jednu, ktorá ho trochu rozčuľuje.

Každý poznáme niekoho, kto zvykne meškať. Nuž, keď niekoho takého poznáte, oddnes mu môžete hovoriť „ty si taký Lando Norris“. Práve takáto nie úplne vítaná vlastnosť vraj britského mladíka „zdobí“.

„Čo ma na Landovi frustruje? Už sa mu viac ako len raz podarilo meškať päť minút. Ak máte odchod naplánovaný na 8:00 hod., tak s ním to môže byť až 8:07 hod.,“ povedal v rozhovore pre GQ magazín šéf McLarenu Zak Brown.

Je to však len malý mráčik na jasne modrej oblohe britského mladíka. Norris v posledných dvoch rokoch ťahal stajňu z Wokingu a získal 282 z celkových 434 bodov, teda takmer 65 percent. Stále tu však hovoríme o vlastnosti, ktorú by taký Niki Lauda, známy svojou absolútnou dochvíľnosťou, rozhodne nezniesol.

„Naopak, skvelé na ňom je, že je veľmi úprimný a všetko si plne uvedomuje. A rozhodne sa zlepšil,“ hovorí Brown o pozitívnych vlastnostiach svojho zverenca.

„Keď sa prvýkrát postavil zoči-voči Fernandovi Alonsovi, vyzeral ako počas ďalšieho normálneho dňa v kancelárii. Myslím si, že práve vďaka svojmu pokoju a chladnokrvnosti dokáže byť taký konzistentný.“

„Má pred sebou asi ešte tak desať až pätnásť rokov. Pokiaľ mu dokážeme dať zodpovedajúce auto, stane sa majstrom sveta. Veci, ktoré musí brať vážne, berie veľmi vážne. Zároveň však vie, že automobilové preteky sú zábavný priemysel,“ dodal boss McLarenu.