logo F1online.sk

Novým šéfom Williamsu sa stáva James Vowles

Andrew Shovlin, James Allison a James Vowles
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár13. 1. 2023

Tradičný britský tím povedie od nasledujúcej sezóny James Vowles, doterajší strategický riaditeľ Mercedesu. Nahradí tak Josta Capita, ktorý sa pomerne prekvapivo z postu šéfa tímu porúčal ešte v decembri.

Vowles, ktorý bol neodmysliteľnou súčasťou Mercedesu počas jeho dominantnej éry, si rolu šéfa tímu vyskúša vôbec po prvýkrát. Na novú výzvu sa pochopiteľne teší a uvádza, že viesť celok z Grove mu bude cťou.

“Williams je ikonou nášho športu, prechovávam voči nemu veľký rešpekt a na túto výzvu sa veľmi teším,” uviedol Vowles.

“Mercedes ma na mojej ceste veľmi podporoval a po tom, čo som v Brackley strávil viac než dvadsať rokov, sa rozchádzame za vynikajúcich okolností. Som vďačný za všetko, čo pre mňa Toto a tím urobili, bola to skvelá skúsenosť. Spolu sme si preskákali úspechmi aj pádmi.”

“Williams Racing do mňa vložil svoju dôveru a ja na oplátku urobím to isté. Williams má obrovský potenciál, naša spoločná cesta sa začne v priebehu niekoľkých týždňov,” dodal Vowles.

Na Vowlesov odchod zareagoval ako prvý Toto Wolff.

“James bol vysoko váženým členom nášho tímu, v ktorom zastával úlohu strategického riaditeľa. V posledných rokoch zohral pri našich úspechoch nespochybniteľnú úlohu,” poznamenal Wolff.

“Po tom, čo som s ním pracoval od momentu, ako som v roku 2013 vstúpil do tímu, viem, aký je usilovný, schopný a talentovaný. Bolo mi potešením sledovať Jamesa, ako sa za poslednú dekádu rozvíja a rastie. Odkedy v minulom roku v polovici sezóny odišiel z boxového múrika, pokračoval v budovaní nášho strategického tímu v Brackley. Máme tak fantastických a talentovaných stratégov, ktorí budú vo svojej vynikajúcej práci pokračovať v nasledujúcich rokoch.”

“Aj keď sme prirodzene smutní, že sa s takým schopným členom tímu lúčime, nemám pochybnosti o tom, že má všetky potrebné zručnosti na to, aby sa stal fantastickým šéfom tímu vo Formule 1. Prajeme mu každý jeden úspech a sme radi, že urobí tento ďalší krok vo svojej kariére s Williamsom, silným technickým partnerom a tímom, ktorý uchovávam v blízkosti svojho srdca,” dodal Wolff.

Vowles sa podľa všetkého ujme svojej novej funkcie 20. februára, len tri dni pred začiatkom predsezónnych testov v Bahrajne.

Súvisiace články