logo F1online.sk

Pérez si v roku 2023 chce ísť po titul: Som v životnej forme

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 1. 2023

Dlhé roky sme si kládli otázku, či Valtteri Bottas dokáže vyzvať Lewisa Hamiltona. Teraz preberá pomyselnú štafetu Sergio Pérez, ktorý v posledných dvoch rokoch prudko zaostal za Maxom Verstappenom a na verejnosti sa z neho stala „klasická dvojka“, ktorá šteká, ale nehryzie. Mexičan je známy svojimi odvážnymi vyjadreniami a ani pred štartom novej sezóny neostal svojej povesti nič dlžný.

Ako dobrý príklad Pérezových výkonov v minulej sezóne neposlúži ani tak porovnanie s Maxom Verstappenom, ale skôr záverečná prehra s Charlesom Leclercom. Napriek dominantnému monopostu nedokázal Mexičan poraziť Ferrari, ktoré v roku 2022 predviedlo niekoľko poriadnych kotrmelcov.

Checo však neklesá na duchu a už po skončení sezóny 2022 na plné ústa rozhlásil, aké budú jeho ambície v tretej sezóne s Red Bullom.

„Na zlepšení môjho pocitu v aute neustále pracujem. Myslím, že bude veľmi záležať od môjho pocitu v kokpite v úvode sezóny, podobne ako na začiatku tej poslednej, hoci potom sa mi to vymklo z rúk,“ povedal Pérez, ktorého cituje portál Formula1.com.

„Piloti Formuly 1 neprestajne pracujú na nových výzvach. Teraz však mám naozaj pocit, že som v životnej forme. Chcem na to nadviazať a v budúcej sezóne jazdiť na vysokej úrovni,“ dodal.

Ako však povedal legendárny Bolek Polivka vo filme Pelíšky: „A bude to stačit, myslíš?“, aj my máme svoje pochybnosti. Ale nechajme, nech sa rozhodne na trati.

„Rok 2022 určite začal dobre. Mali sme nejaké problémy so spoľahlivosťou, ale na trati to vyzeralo dobre. Na začiatku sme boli v hre o celkové prvenstvo. Mal som však pár zlých pretekov, čo ma vyradilo z boja o titul. V tomto smere ma teda spoločne s tímom čaká nejaká práca,“ povedal Pérez.

„Musíme sa uistiť, že zostaneme konzistentní v priebehu celej sezóny a budeme schopní bojovať o titul v prípade, že naše auto bude na podobnej úrovni,“ dodal.