logo F1online.skF1online.sk

Až tak sme nedominovali, tvrdí Max Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala1. 1. 2023

Maxovi Verstappenovi sa podarilo spečatiť zisk svojho druhého jazdeckého titulu celé štyri veľké ceny v predstihu. Ani jeho tím nelenil a majstrovské oslavy započal už v USA. Max Verstappen i napriek tomu nemá pocit, že by jeho stajňa vyslovene dominovala.

Zdá sa, že na slovo dominancia má každý svoj vlastný pohľad. Ako Max Verstappen vysvetlí svoje vyjadrenia, že Red Bull v skutočnosti nedominoval, keď získal sedemnásť víťazstiev a Holanďan mal nakoniec pred Charlesom Leclercom 146-bodový náskok?

Max Verstappen to objasnil v rozhovore pre americkú televíziu NBC. “Myslím si, že na mňa tlačili, to len niektoré tímy okolo nás mali problémy so spoľahlivosťou. Áno, vyzerá to ako dominantná sezóna, ale keď sa na ňu pozriete poriadne, tak zistíte, že som ani nezískal toľko pole positions, pretože naše auto väčšinou nebolo dostatočne rýchle na jedno kolo.”

“Takže nepovedal by som, že by toto bola skutočná dominancia. Myslím si, že ak naozaj dominujete, tak získate pole position a skrátka zmiznete v diaľke. Toto sa však väčšinou nedialo,” zdôraznil rodák z Hasseltu.

Pár problémov so spoľahlivosťou však zaznamenal aj Red Bull, ktorý tak v úvode sezóny spôsobil obrovskú radosť fanúšikov Ferrari. Keby sa však neobjavili problémy s palivovým čerpadlom, Verstappenov náskok by vyzeral ešte hrozivejšie.

“Podľa mňa sme na začiatku roka nemali najrýchlejšie auto, ale aj tak sa nám podarilo párkrát vyhrať. Vtedy to bola skvelá odmena, pretože sme vedeli, že nás čaká naozaj náročný súboj,” zhodnotil Max Verstappen, ktorý sa už pomaly začína pripravovať na nasledujúci ročník.

Pred ním však nesníva o tom, ako by mala vyzerať jeho ideálna verzia. Vo svojej podstate mu neprekážajú tvrdé súboje a ani dominancia. “Páčia sa mi oba scenáre. Rád sa o to pobijem, ale niekedy je fajn mať aj dominantný víkend, aký sme mali napríklad v Spa.”

Súvisiace články

Diskusia