logo F1online.sk

Anketa: Uspávač hadov 2022

Spoločná fotka jazdcov 2022
© DPPI/Sauber Media Hub
Milan Kubala
Milan Kubala31. 12. 2022

Formulový rok 2022 nebol taký búrlivý ako ten predchádzajúci, no určite budeme mať na čo spomínať. V padoku sa však nájdu piloti, ktorí sa v tejto sezóne ocitli v úzadí a v kronikách sa objavia azda len v poznámke pod čiarou. Buď boli neviditeľní na trati, alebo sa slabo prezentovali aj mimo nej. Dnes si posvietime práve na nich.

V našej ankete budeme netradične vyberať “uspávača hadov”, teda jazdca, ktorý z vášho pohľadu ničím nezaujal, nenadchol, nenahneval. Ide o istým spôsobom nudného pilota, ktorého absenciu v padoku by ste si azda ani nevšimli: Sivá myška, ktorú na trati nebolo vidieť, ktorá sa v zákulisí nepostarala o nič, čo by stálo za zmienku, a ktorá vám ani pri debatách s kamarátmi nezišla na um.

V minulých sezónach sa vysoko umiestňoval Valtteri Bottas, ktorému fanúšikovia vyčítali najmä to, že na trati nedokázal potrápiť Lewisa Hamiltona a v tomto zmysle bol neviditeľným štatistom na večnej druhej priečke.

Azda o čosi vhodnejšími víťazmi ankety však boli Marcus Ericsson a Lance Stroll v rokoch 2017 a 2019. Obaja sa väčšinou pohybovali v druhej desiatke, čím divákov rozhodne nedvíhali zo stoličiek. A keď sa už dostali pred mikrofóny, tak zväčša opakovali to isté a to samé… Skrátka nič, čo by stálo za reč.

Kto by sa mal podľa vás zaradiť k predchádzajúcim uspávačom?

Prehľad víťazov starších ročníkov podľa hlasovania v skupine F1 SPORT SK:

2016 – Valtteri Bottas
2017 – Marcus Ericsson
2018 – Valtteri Bottas
2019 – Lance Stroll
2020 – Valtteri Bottas