logo F1online.sk

Podľa Vettela by v F1 malo dôjsť k zmenám. Privítal by viac transparentnosti a ľahšie monoposty

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár3. 12. 2022

Sebastian Vettel sa len prednedávnom rozlúčil s kráľovnou motoršportu, no už hovorí o zmenách, ku ktorým by v najvyššej motoristickej súťaži malo podľa neho dôjsť. Domnieva sa, že by Formula 1 mala byť viac transparentná a dôveryhodná, taktiež by sa nebránil tomu, aby monoposty, ktoré sú dnes značne robustné, nejaké to kilo zhodili.

Keďže sa súťaž ako taká v posledných rokoch venuje množstvu problémov mimo prostredia motoršportu, akými sú napríklad rovnosť či udržateľnosť, Vettel by privítal, keby F1 bola pri komunikácii s fanúšikmi transparentnejšia a dôveryhodnejšia.

„F1 by mala byť viac transparentná a viac dôveryhodná vo vyjadreniach a pri veciach, ktoré robí a chce v budúcnosti robiť. Myslím si, že musíme dokázať, že sme schopní robiť tieto veci spoločne ako šport [a neprezentovať sa ako jednotlivci]“ uviedol štvornásobný majster sveta, ktorému sa tiež nepáči mohutnosť dnešných monopostov.

„Z automobilového hľadiska by som autá výrazne odľahčil. Myslím si, že by to bolo potom  zábavnejšie. Definície hovoria, že ak budú autá ľahšie, budú mať menej problémov s pneumatikami. Bude to fyzicky náročnejšie a vyčerpávajúce. Myslím si, že by následne riadenie áut bolo vzrušujúcejšie,“ vysvetlil Vettel.

Súvisiace články