logo F1online.sk

Podľa Hülkenberga bolo Nemecko „rozmaznávané“ úspechmi

Nico Hülkenberg a Sergio Pérez
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 11. 2022

Nechýbalo veľa a Nemecko by v roku 2023 nemalo na štartovom rošte žiadneho zástupcu (niečo také sa mimochodom nestalo od roku 1981). Táto automobilová veľmoc len v tomto tisícročí oslavovala troch majstrov sveta – Michaela Schumachera, Sebastiana Vettela a pod nemeckou licenciou pretekal aj Nico Rosberg. Kvalitní pretekári sa však tejto krajine akosi míňajú.

Treba povedať, že Nemecko dlho čakalo na úspech vo Formule 1. Pred prvým víťazstvom Michaela Schumachera mala táto krajina len chudobných dvoch víťazov, a to Wolfganga von Tripsa a Jochena Massa. Po Michaelovi však Formula 1 spoznala aj ďalších nemeckých víťazov, Heinza-Haralda Frentzena, Michaelovho brata Ralfa, Sebastiana Vettela a Nica Rosberga.

Okrem nich tu však boli aj Nick Heidfeld, Timo Glock, Adrian Sutil, Pascal Wehrlein či Nico Hülkenberg, ktorý bude v budúcom roku trochu nečakane jediným nemeckým zástupcom vo Formule 1.

„Myslím si, že to prichádza tak trochu vo vlnách,“ odpovedal Hülkenberg na otázku týkajúcu sa nemeckého zastúpenia vo Formule 1. „Niektoré národy, napríklad také Francúzsko, boli dlho bez svojho zástupcu, no potom prišli Romain Grosjean, Pierre Gasly aj Esteban Ocon.“

„Je prirodzené, keď národy prichádzajú a odchádzajú z Formuly 1 vo vlnách. Samozrejme, Nemecko bolo v priebehu desaťročí rozmaznávané Michaelom Schumacherom, Nicom Rosbergom a Sebastianom Vettelom. Plus máme vo Formule 1 aj Mercedes ako továrenský tím.“

„Mercedes pritom stále máme, ale pokiaľ ide o mňa osobne, tak necítim ako jediný Nemec na rošte žiadny zvláštny tlak,“ dodal Hulk.

Pre Nemecko to vyzerá ešte o to horšie, že tejto krajine taktiež chýba vlastná veľká cena a ani v juniorských kategóriách sa jej zatiaľ nečrtá žiadny nádejný talent. Lirim Zendeli a David Beckmann sa v tomto roku na chvíľu objavili vo Formule 2 ako „záskok“. O nič lepšie to nebolo ani vo Formule 3. Najväčšou mladou nádejou tejto krajiny tak zostáva Mick Schumacher.

Súvisiace články