logo F1online.sk

Charles dostane bonus za druhé miesto, žartuje Russell v narážke na potenciálny incident

George Russell
© LAT Images/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala19. 11. 2022

Mercedes bude v nedeľu potrebovať aj pomoc zhora, ak chce poraziť Scuderiu Ferrari v boji o druhé miesto konštruktérskeho šampionátu. Najrýchlejšie by misky váh mohla nakloniť kolízia vpredu, čo podľa Georgea Russella nemusí byť také nemysliteľné. Žartovne poznamenáva, že Charles Leclerc by mohol byť v súboji so Sergiom Pérezom horlivejší, než by bolo vhodné.

George Russell prichádzal do Abú Zabí ako čerstvý víťaz zo Sao Paula. Motivácia mu tak istotne nechýbala a prístojaci Lando Norris priznal, že mu aj tak trochu závidí. “Samozrejme, že závidím. On vyhral preteky, ja nie,” trpko sa pousmial pilot McLarenu.

V Spojených arabských emirátoch to však Georgeovi Russellovi nepomohlo a v nedeľu bude štartovať vedľa Landa Norrisa. “Máte z toho dobrý pocit, ale veľmi rýchlo sa z toho stane minulosť,” uviedol na margo víťazstva. “Vždy sa pozeráte dopredu na ďalšie preteky, na ďalšie podujatie.”

“Teraz myslím len na kvalifikáciu a uvažujem, kde sme mohli podať lepší výkon s ohľadom na zajtrajšok, nie na veľkolepé momenty z minulého týždňa. Určite to poznáte,” pozrel sa na Damona Hilla a Jensona Buttona, “že pekné momenty rýchlo vyprchajú, ale keď máte pred sebou niečo ďalšie, tak aj tie ťažké chvíle. Sme tu, aby sme pretekali. Tento víkend som to prišiel zopakovať.”

Mercedes sa musí pokúsiť získať o dvadsať bodov viac ako Scuderia Ferrari. Zhodou okolností veľmi podobná úloha čaká aj McLaren. Obe stajne z toho majú zrejme rovnaké pocity.

“Myslím, že ak sa ani jeden z nás [Mercedesov] neumiestni v prvej dvojke, tak to bude náročné, keď vidím, ako tu Max lieta,” uvedomuje si George Russell, ktorý však registruje istú nádej, keď žartovne prezrádza: “Nebude to ľahké, budeme sa musieť spoľahnúť na nejaké incidenty vpredu. Viem, že Charles a Checo bojujú medzi sebou a vo štvrtok večer sme sa dozvedeli, že Charles má v kontrakte drobný bonus, ak v jazdcoch obsadí druhé miesto. Takže určite pôjde do toho.”

Žarty bokom, má Mercedes dostatok rýchlosti na to, aby zabojoval o popredné priečky? “Tretí rad azda predstavuje to, čo sme od tohto víkendu aj čakali. Vieme, že na takomto okruhu a na jeho dlhých rovinkách nemáme najefektívnejšie auto. Red Bull nás na nich prevalcuje.”

“V nedeľu však máme oveľa lepšie auto, v piatok sme boli výrazne rýchlejší ako Ferrari. Uvidíme, čo prinesie nedeľa. Nemyslím si, že by sme boli takí rýchli ako Red Bull, ale asi sme na tom podobne ako Ferrari. Takže dúfajme, že dokážeme zabojovať o pódium,” uzavrel mladík v službách strieborných šípov.

Súvisiace články