logo F1online.sk

Vettel sa vráti, prorokuje Hamilton

Lewis Hamilton a Sebastian Vettel
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 11. 2022

Sebastian Vettel sa tento rok rozlúči s Formulou 1. Nikdy však nepovedal, že je to jeho definitívny odchod a už sa nikdy a za žiadnych okolností do F1 nevráti. Pôsobí to dojmom, akoby si Seb nechával otvorené nejaké tie „zadné vrátka“. Mohol by napodobniť Fernanda Alonsa a po nejakom čase naskočiť opäť do kokpitu? Podľa Lewisa Hamiltona tu taká možnosť určite je.

Teší sa na čas s rodinou i nové výzvy, ktoré zatiaľ nijak nešpecifikoval. Aký bude „dôchodca Vettel“ a ako veľmi mu bude Formula 1 chýbať? To v túto chvíľu nevie ani on sám, no podľa jeho niekdajšieho rivala Lewisa Hamiltona ho ešte v kokpite uvidíme.

„Sedel som tu a premýšľal o tom, že väčšina jazdcov sa nakoniec vrátila, ako sa aj on vráti,“ povedal sedemnásobný šampión na štvrtkovej tlačovej konferencii pred štartom Veľkej ceny Abú Zabí.

„Pravdepodobne sa vráti. Vidíme aj ďalších jazdcov vracať sa, takže tu sedím a tak trochu akceptujem, že… áno, sú to tvoje posledné preteky, ale vrátiš sa.“

„Formula 1 vás svojím spôsobom pritiahne späť, videli sme to pri mnohých ďalších jazdcoch,“ dodal Hamilton.

Ako sme už uviedli, sám Vettel nepripustil a ani neodmietol možný návrat. Rovnakú rétoriku razil aj na svojej (zatiaľ) poslednej štvrtkovej tlačovke pred štartom súťažného víkendu.

„Myslím si, že je prirodzené, keď sa pozeráte na ďalšie veci. Zatiaľ neviem, to je jediná odpoveď,“ povedal na margo svojej budúcnosti Vettel.

„Celkom sa teším na pomyslenie, že chvíľu nebudem musieť robiť nič a potom sa uvidí, ako to na mňa bude pôsobiť. Mysľou mi víri veľa ďalších vecí, ďalšie záujmy a myšlienky, ktoré s pretekaním nesúvisia.“

„Pravdou však je, že to už robím dlho a stalo sa to stredobodom celého môjho života. Takže by bolo ťažké povedať, že mi to nebude chýbať, ale ako veľmi a či sa začnem obzerať po niečom inom, to ešte len uvidíme,“ dodal Vettel.

Poradiť mu však môže ďalší muž, ktorý s ním na tlačovej konferencii sedel a zažil to na vlastnej koži. Fernando Alonso sa totiž pred časom na dva roky z Formuly 1 vytratil a po svojom návrate neprestáva ohurovať. Prejde si Vettel niečím podobným?

„Neviem, aké emócie prežíva,“ povedal Sebastianov nástupca v kokpite Aston Martinu. „V roku 2018 však bolo dokonca aj na mojom prednom krídle napísané: ‚Uvidíme sa neskôr‘, nie ‚Zbohom.‘“

„V mojej hlave vtedy rezonoval rok 2021 a nové pravidlá ako príležitosť na návrat. V tej chvíli som mal pred sebou iné výzvy. Formula 1 už v mojej hlave nebola, no milujem ju a cítil som, že rok 2021 by s novými pravidlami mohol predstavovať príležitosť,“ dodal Alonso.