logo F1online.skF1online.sk

Verstappen: Tím mal vedieť, ako zareagujem

Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 11. 2022

Prvé víťazstvo v kariére Georgea Russella i rozlúčku štvornásobného majstra sveta Sebastiana Vettela v mediálnom priestore trochu zatienila kontroverzia Red Bullu z Veľkej ceny Sao Paula. Tímu bolo jasné, že ich po komunikačnej stránke čaká náročná úloha, a tak sa pripravili a vo štvrtok vydali tlačové stanovisko, ktoré však vyvolalo viac otázok než odpovedí. Vniesť do prípadu ďalšie svetlo sa pokúšal aj Max Verstappen.

Ten síce na štvrtkovej tlačovej konferencii nepriznal, aké boli tie „jeho dôvody“, kvôli ktorým v Brazílii neodovzdal pozíciu Sergiovi Pérezovi, ale aspoň svoje konanie odôvodnili tým, že Red Bullu svoje dôvody vysvetlil už predtým a okrem toho, o ničom takom ako výmena pozícií sa v tíme pred pretekmi nediskutovalo.

„Nebolo to o šiestom mieste. Nezáleží, či to bolo prvé, druhé, šieste, siedme alebo desiate miesto. Bolo to o tom, čo sa stalo v skoršej fáze sezóny. Vysvetlil som to tímu v Mexiku a oni to pochopili. Išli sme do Brazílie a ja som si povedal, že ideme pretekať a pokúsime sa vybojovať čo najlepší výsledok,“ povedal Verstappen, podľa ktorého mal tím očakávať, že svojho tímového kolegu pred seba nepustí.

„V sobotu a v nedeľu sme sa trochu nepochopili, nebolo mi povedané nič o možnej výmene pozícií. Prišlo to až v tom poslednom kole do vysielačky a myslím si, že mali vedieť, ako zareagujem z toho, čo som im povedal týždeň predtým,“ dodal Verstappen.

Treba povedať, že Sergio Pérez sa dožadoval tímovej réžie už v sobotnom šprinte, no tím to odmietol. Aj preto je ťažké uveriť, že by takáto otázka na sobotnom brífingu nebola vznesená a v tíme sa o nej nediskutovalo. Úplne nemožné to však nie je.

„Po pretekoch sme absolvovali dobré rozhovory, vyložili všetko na stôl a všetko vyriešili. Pri spätnom pohľade sme to mali urobiť predtým, pretože som nikdy nebol zlým tímovým kolegom. Vždy som bol veľmi nápomocný a tím vie, že ich dávam na prvé miesto, pretože na konci dňa je to stále tímové úsilie. Povedal by som, že sme sa z toho poučili, musíme byť k sebe o niečo otvorenejší a lepšie komunikovať,“ odkázal Verstappen.

Ten tiež nadviazal na rétoriku svojho tímu a rozvíjal tému problémov na sociálnych sieťach, ktoré po brazílskom víkende opäť ukázali svoju veľmi temnú stránku. „Po pretekoch som, samozrejme, v médiách vyzeral veľmi zle. Nemali však kompletný obraz. Okamžite ma takto zhodiť je dosť smiešne, neviete, ako v tíme fungujem a čo si tím na mne váži. Prečítal som si o sebe množstvo nechutných vecí. A dokonca začali napádať aj moju rodinu, vyhrážali sa mojej sestre, mame, otcovi, priateľke a podľa mňa to zachádza príliš ďaleko, keď ani nemáte fakty a neviete, čo sa vlastne dialo. To rozhodne musí prestať. Ak máte problém so mnou, v poriadku, ale nechoďte po mojej rodine, pretože je to skrátka neprijateľné,“ prehlásil Max.

„Ideme však ďalej, samozrejme, mám s Checom skvelý vzťah, ale nerozumiem, keď ľudia nemajú úplný obraz a okamžite začnú takto útočiť. Dúfam, že jedného dňa skutočne pochopia, čo sa dialo, pretože takéto správanie je neprijateľné, pritom to platí aj o ľuďoch tu v padoku a nie sú len fanúšikovia. To, čo o mne písali, je jednoducho smiešne,“ dodal Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia