logo F1online.sk

Pérez v budúcom roku nechce chýbať v boji o titul

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 11. 2022

Sergio Pérez bude mať čo robiť, aby v závere sezóny získal pre seba a svoj tím druhé miesto v celkovom hodnotení. Po tom, čo Red Bull vybojoval jazdecký i konštruktérsky titul, zostáva toto „double“ posledným cieľom tímu v závere sezóny. Samotný mexický pretekár však nie je vo Formule 1 preto, aby bojoval o druhé miesto, takže v budúcej sezóne chce byť ešte o niečo vyššie.

Začiatkom roka to pre mexického pretekára vyzeralo nádejne a chvíľu sa v celkovom hodnotení pohyboval pred Maxom Verstappenom. Ako však vývoj monopostu RB18 napredoval, postupne prevzal opraty holandský pretekár, ktorý sa postaral o jednu z najdominantnejších sezón posledných rokov s rekordnými štrnástimi víťazstvami na konte.

„Určite to začalo veľmi dobre. Zo začiatku sme mali nejaké problémy so spoľahlivosťou, ale veci vyzerali dobre,“ hodnotí rok 2022 Sergio Pérez. „Od začiatku sme boli v boji o titul, no mal som pár zlých pretekov, ktoré ma vyradili z boja o šampionát.“

„Máme teda ešte spolu s tímom nejakú prácu, aby sme sa uistili, že si dokážeme udržať potrebnú konzistenciu v priebehu celej sezóny a v budúcom roku sa vrátime do boja o titul, ak teda bude naše auto na podobnej úrovni,“ hovorí mexický pretekár.

„Bude dôležité dobre zakončiť sezónu a potom v tom pokračovať v priebehu nasledujúceho roka,“ dodal.

Cieľom každého pilota určite nie je jazdiť o druhé miesto a Checo v tomto roku predviedol niekoľko slušných zábleskov, hoci treba objektívne povedať, že tímový kolega mu nedal absolútne žiadnu šancu. Pérez však v priebehu tejto sezóny podpísal predĺženie zmluvy až do konca sezóny 2024 a je ešte stále dosť mladý, aby vo Formule 1 odjazdil niekoľko dobrých rokov.

„Zo začiatku sezóny som sa v aute cítil komfortne, no potom mi to nejak ušlo, takže bude skutočne záležať práve od tohto. Ako pilot Formuly 1 sa snažíte neustále vysporiadať s novými výzvami. Mám však pocit, že v súčasnosti som na svojom vrchole,“ povedal Pérez.

Súvisiace články