logo F1online.sk

Schumacher po poslednom mieste: Myslel som, že to bude stačiť

Mick Schumacher
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 11. 2022

Nestáva sa úplne často, aby jeden tím obsadil v kvalifikácii prvé a posledné miesto. V piatok v Brazílii sa to však stalo, keď Kevin Magnussen vybojoval senzačnú pole position, kým Mick Schumacher skončil na poslednom dvadsiatom mieste. Ak sa o budúcnosti nemeckého pretekára ešte nerozhodlo, piatkové popoludnie na Interlagose mu určite nepomohlo.

Haas mal v Brazílii dobré tempo. Táto trať a zvlášť v takýchto premenlivých podmienkach mala americkej stajni skvelo vyhovovať. Kevinovi Magnussenovi sa to postupom do Q3 a potom aj senzačnou pole position podarilo potvrdiť, no Mick Schumacher skončil na úplne poslednom mieste. Po kvalifikácii si to nevedel vysvetliť.

„V prvom rade gratulujem Kevinovi a tímu – naozaj si to zaslúžia,” povedal Schumacher po kvalifikácii.

„Pokiaľ ide o mňa, mal som pocit, že to kolo bolo okej. Myslel som si, že máme dostatočnú rezervu, aby sme postúpili do Q2, ale vyzerá to tak, že som posledný. Je to teda trochu mätúce,“ dodal Schumacher.

Mick bol jedným z posledných jazdcov, ktorí ku koncu Q1 prezuli z intermediálok na sliky, podobne ako jeho tímový kolega. Avšak kým Magnussen skončil ôsmy, Schumacher bol posledný so stratou asi dve a pol sekundy.

„Zdá sa, že som možno trochu podcenil úroveň priľnavosti. Trať vyzerala dosť vlhká, ale asi nebola taká vlhká, ako som si myslel. Je to veľmi frustrujúce, pretože si myslím, že máme dobré auto. Znamená to, že v sobotu nás čaká náročnejšia práca. Ešte však nie je koniec a zostávam optimistický,“ dodal Mick.

Aj jeho šéf Günther Steiner súhlasí s tým, že nemecký pretekár zvolil pre svoj rozhodujúci pokus v kvalifikácii až príliš opatrný prístup. „Potrebuje získať späť čo najviac pozícií, aby si vybojoval dobré miesto na štarte nedeľných pretekov, keďže práve vtedy bude v hre viac bodov. Myslím si, že bol na trati až príliš váhavý, pretože krátko predtým prezul na suché pneumatiky. Aj keď štartuje zozadu, dnes sme videli, čo všetko sa môže stať,“ povedal šéf Haasu.