logo F1online.sk

Pérez nechápe, čo Ferrari stváralo. Verstappen sa Magnussena neobáva

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 11. 2022

Deň plný zmiešaných emócií pre takmer všetkých zúčastnených. Platí to aj pre Red Bull, kde panuje polovičná spokojnosť. Max Verstappen nemôže byť s prvým radom nespokojný a Sergio Pérez spokojný s deviatym miestom. Nedá sa však povedať, že by si Mexičan za tento výsledok mohol úplne sám.

Pérezovi totiž poriadne zavadzal jeho rival v súboji o celkové druhé miesto Charles Leclerc. Ten sa totiž so svojím tímom rozhodol dosť bizarne a obul intermediálky, kým všetci ostatní sliky. To sa mu kruto nevyplatilo, no dosiahol aspoň to, že so sebou „stiahol“ aj jeden z Red Bullov, keďže sa na začiatku rýchleho kola ocitol tesne pred Sergiom Pérezom. Ten sa cez Leclerca nevedel dostať a nakoniec zajazdil až deviaty najrýchlejší čas, kým potenciálny druhý pokus zhatili červené vlajky.

„Bola to smola. Nechápem, čo Leclerc a Ferrari stvárali. Bolo jasné, že je v prípravnom kole príliš pomalý na intermediálkach a myslel som, že pôjde do boxov. Pre mňa to bolo celkom zrejmé, že zahne do boxov a prezuje na sliky, no zostal predo mnou. Stratil som kvôli tomu príliš veľa,“ povedal po kvalifikácii naštvane Pérez.

Mexičan si pritom myslí, že v kvalifikácii to mohol vytiahnuť veľmi vysoko, no kvôli počínaniu Ferrari sa to napokon nepodarilo. „Nikdy neviete, čo by sa stalo, no určite by som bol oveľa vyššie. Najlepšia trojka dnes mala byť možná, ale bohužiaľ, štartujeme z deviateho miesta a z tohto výsledku som nesmierne sklamaný,“ dodal Pérez.

Jeho tímový kolega Max Verstappen naopak môže byť spokojný. Síce skončil druhý, no málokto z nás si myslí, že prekonanie Kevina Magnussena bude záležitosť viac ako pár kilometrov, možno dokonca metrov.

„Podmienky boli zložité, museli ste zostať na trati a zajazdiť svoje kolá v správnom čase. Myslím, že v Q1 a Q2 sa nám to podarilo, kým v Q3 sme vedeli, že to bude len o jednom kole. V ôsmej zákrute som však trochu prebrzdil. Na trati to bolo zložité, ale dôležité je, že sme v prvom rade,“ povedal po kvalifikácii Verstappen.

A pokiaľ ide o potenciálny súboj s Haasom, holandský pretekár len bezstarostne odvetil: „Toho sa ani neobávam. Myslím si, že by to malo byť v poriadku.“