logo F1online.skF1online.sk

Verstappen podporil de Vriesa „ako starší brat“

Max Verstappen a Nyck de Vries
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 11. 2022

Medzi Nyckom de Vriesom a Maxom Verstappenom je vekový rozdiel v podstate dva a pol roka, no kým starší z tejto dvojice odjazdil vo Formule 1 iba jedno podujatie, ten mladší už 161. Táto dvojica a ich rodiny spolu v minulosti trávili množstvo času a hoci je starší, Nyck priznáva, že sa mu od Maxa dostalo podpory ako od „staršieho brata“.

V roku 2023 si budú môcť spoločne plniť sen o Formule 1. Verstappen ho žije už nejaký ten „piatok“, dokonca sa stal dvojnásobným šampiónom, no teraz bude mať na rošte svojho starého parťáka, dokonca v sesterskom tíme Red Bullu.

„Poznáme sa už od detstva,“ povedal de Vries v podcaste Beyond the Grid. „Vyrastali sme v rovnakej pretekárskej ére. Myslím si, že k motokáram a pretekaniu sme v našich začiatkoch pristupovali veľmi podobne.“

„Obaja sme cestovali karavanom po Európe s našimi otcami. Jednoducho sme sa veľmi rešpektovali a vídali sa v podstate každý víkend. Napodiv však, keďže je Max o dva roky mladší ako ja, nikdy sme proti sebe nepretekali.“

„V Monze to v skutočnosti bolo po prvýkrát v našich životoch, čo sme stáli proti sebe. Iróniou osudu sme dokonca skončili vedľa seba na štartovom rošte. Písali sme si o tom v sobotu večer pred pretekmi a v nedeľu ráno sme si písali znovu. Na rošte ma prišiel pozrieť a – ako to starší brat robieva – trochu ma povzbudil. Bolo to od neho veľmi milé a veľmi ma podporil,“ dodal de Vries.

Holandsko tak bude mať v budúcom roku na štartovom rošte hneď dvoch zástupcov. Jeden z nich sa už ako dvojnásobný majster sveta stihol stať jedným z najváženejších synov „krajiny tulipánov“, ten druhý sa vo veku 28 rokov stane jedným z najstarších nováčikov vo Formule 1 za dlhú dobu.

„Max si určite zaslúži všetku podporu na svete, zvlášť tú v našej krajine. Je a bol úžasný. Dúfam však, že aj mne budú fandiť a povzbudzovať ma nejakí fanúšikovia v oranžovom,“ povedal Nyck.

Súvisiace články

Diskusia