logo F1online.sk

Horner o Norrisovi: Zakaždým, keď s ním začneme rokovať, podpíše novú zmluvu s McLarenom

Christian Horner a Lando Norris
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 11. 2022

Ako blízko bol Lando Norris k prestupu do Red Bullu? Britský mladík bol so stajňou z Milton Keynes spájaný ešte pred svojím príchodom do Formuly 1 a zdá sa, že záujem neochabol ani potom. Pilot McLarenu nedávno priznal, že sa kedysi s partiou okolo Christiana Hornera bavil o možnej spoločnej budúcnosti a následne to potvrdil aj sám Horner. Lando však tiež považoval za vhodné uviesť svoje vyjadrenia na pravú mieru.

Norris pred pár týždňami v rozhovore pre Auto Motor und Sport priznal, že pred predĺžením svojho kontraktu s McLarenom až do roku 2025 debatoval aj s konkurenciou, pričom spomenul zamestnávateľa svojho dobrého priateľa Maxa Verstappena. „Samozrejme, že z času na čas sa vedú rozhovory aj s ďalšími ľuďmi,“ priznal otvorene Norris.

„Vždy sa pýtate sám seba, aké je to najlepšie rozhodnutie do vašej ďalšej kariéry. Chcem vyhrávať a získavať tituly majstra sveta. S Red Bullom som rokoval. To je tím, ktorý sa roky pohybuje na čele. Ukazuje to však, ako veľmi dôverujem McLarenu. Aj keď sme sa bavili, cítil som, že McLaren je lepším miestom pre dosiahnutie mojich cieľov,“ prehlásil Norris.

Tieto slová potvrdil aj Christian Horner, ktorý to poňal trošku s humorom. Vraj hneď keď spolu začali rokovať, predĺžil Norris svoj kontrakt s McLarenom. „Za tie roky sme sa s Landom bavili niekoľkokrát,“ priznal Horner.

„Avšak zakaždým, keď sme spolu hovorili, tak hneď na druhý deň podpísal kontrakt s McLarenom,“ hovorí s úsmevom šéf Red Bullu, ktorý však na Landa nezanevrel a vraj sa s ním bude rád opäť baviť. No nepredpokladá, že sa tak stane v blízkej budúcnosti.

„Aktuálne má dlhodobú zmluvu s McLarenom. Zdá sa, že tam ešte pár rokov zotrvá,“ dodal.

K svojím vyjadreniam sa však vrátil aj Norris, ktorý chcel uviesť na pravú mieru svoje predošlé slová o kontaktoch na Red Bull. Vraj sa nejednalo o nijak pokročilé rozhovory. „Skôr to bolo o tom, že sa blížil koniec mojej zmluvy. Neviedli sme s Red Bullom nijak pokročilé rozhovory. Doslova som povedal, že v určitom bode sa všetci snažia hovoriť so všetkými tímami. Takže som hovoril s nimi aj s niekoľkými ďalšími,“ vysvetlil Norris pre Sky Sports.

„Bolo to len udržiavanie kontaktu, nič viac. Keď sa blíži koniec vašej zmluvy, skúmate svoje dostupné možnosti. Nebol to pritom len Red Bull. Každý jazdec sa baví s množstvom rozličných tímov, také jednoduché to je,“ dodal Lando.