logo F1online.skF1online.sk

Hamilton prehovoril o svojej budúcnosti: Cieľom je podpísať viacročný kontrakt

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková28. 10. 2022

Lewis Hamilton zrejme neplánuje tak skoro opustiť svet kráľovnej motoršportu. Médiám v dejisku Veľkej ceny Mexika totiž prezradil, že v najbližšej dobe plánuje rokovať s Mercedesom o novej zmluve, pričom spomenul dokonca viacročný kontrakt. Brit zároveň zhodnotil šance „strieborných šípov“ na okruhu v Mexico City.

Hamilton sa očividne usiluje o zisk novej dlhoročnej zmluvy s Mercedesom, čo by znamenalo, že vo Formule 1 ho uvidíme ešte minimálne do sezóny 2025. Súčasná zmluva sedemnásobnému šampiónovi vyprší na konci budúceho ročníka, pričom mnohí predpokladali, že k predĺženiu už nedôjde.

V minulosti Hamilton tvrdil, že v štyridsiatke už nechce pretekať. Kontroverzné finále sezóny 2021 a slabé výkony tohtoročného monopostu Mercedesu však pravdepodobne ovplyvnili jeho rozhodovanie o budúcnosti. „Aby som bol úprimný, nemám stanovený limit,“ odpovedal aktuálne na otázku, ako dlho plánuje zostať v F1.

„Predstavujem si, že tu budem aj po štyridsiatke? Možno. Chystáme sa uzavrieť ďalšiu dohodu. Povedal by som, že si spolu sadneme a budeme o tom počas najbližších mesiacov diskutovať. Myslím si, že to bude viacročná zmluva. Mojím cieľom je naďalej byť v Mercedese. Som tam od svojich 13 rokov. Je to moja rodina,“ hovorí britský rodák.

Hamilton nešetril chválou na svoj tím. „Ostali so mnou v dobrom aj zlom. Boli so mnou vtedy, keď ma vylúčili zo školy, ako aj počas všetkého, čo sa dialo v roku 2020. Boli so mnou aj pri mojich chybách a pri tom všetkom, čo sa popísalo v tlači, pri vzostupoch aj pádoch.“

Niekoľkonásobný majster sveta F1 nemá pocit, že by už patril do „starého železa“. Podľa vlastných slov môže priviesť Mercedes k ďalším titulom. „Naozaj neviem, čo bude nasledujúcich päť rokov… Stále na tom pracujeme. Je veľa skvelých vecí, ktoré sa pripravujú, napríklad tento týždeň som spustil produkčnú spoločnosť. Cítim sa skvele fyzicky aj mentálne. Milujem to, čo robím. Robím to už 30 rokov a nemám pocit, že by som mal prestať.“

„Stále sa tu hovorí o tom, že odídem do „dôchodku“. Úprimne, nepáči sa mi to, necítim sa na to. Máme pred sebou ešte veľa práce a ja chcem byť súčasťou tohto pokroku. Zostanem tu s vami ešte nejakú dobu,“ odkazuje pilot stajne z Brackley.

Pokiaľ ide o najbližšie preteky, 37-ročný pretekár verí, že v Mexiku sa jeho tímu bude dariť. „Sme tu vo veľkej nadmorskej výške, čo núti všetkých jazdiť s nastavením na maximálny prítlak, dokonca aj Red Bull. Neviem, či sú najsilnejší aj pri maximálnom prítlaku, takže uvidíme tento víkend. Minulý rok tu boli veľmi silní a predpokladám, že budú veľmi silní aj tento víkend. Ja len dúfam, že budeme v hre.“

Súvisiace články

Diskusia