logo F1online.sk

Verstappen: Takéto preteky by Dietrich miloval

Max Verstappen
© Twitter/Red BUll
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 10. 2022

Tím Red Bull sa stáva tohtoročným víťazom Pohára konštruktérov. Rozhodla o tom intenzívna Veľká cena USA, ktorú napokon ovládol Max Verstappen. Ten vyslal najlepší pozdrav zosnulému zakladateľovi slávneho Red Bullu Dietrichovi Mateschitzovi, ktorý v sobotu prehral boj s ťažkou chorobou.

Poriadne sa s ním rozlúčil nielen Red Bull, ale celá Formula 1, ktorá sa v Austine postarala o parádne divadlo. Aj víťaz pretekov podotkol, že Didi by si pohľad na takéto podujatie, zvlášť keď ho Red Bull zakončil víťazne, absolútne užil.

„Bol to pre nás ťažký víkend a práve preto sme si dnes chceli počínať dobre. Určite to vyzeralo fajn až do tej zastávky v boxoch, takže nakoniec sme sa na tento výsledok museli narobiť o niečo viac, než by nám bolo milé. Našťastie však všetko dopadlo dobre a pár kôl pred koncom sa nám podarilo dostať späť do čela,“ povedal po pretekoch Verstappen.

„Ako som povedal, ťažký víkend, ale takéto preteky by Dietrich miloval, určite by si ich rád pozrel. Tlačili sme na to až do konca,“ dodal Max.

Pre jeho tím to nesporne bude nezabudnuteľný víkend. Po dekáde čakania sa Red Bullu podarilo vybojovať Pohár konštruktérov, navyše počas víkendu, keď nás navždy opustil najdôležitejší človek tejto spoločnosti.

Sergiovi Pérezovi sa v Austine nepodarilo dostať na pódium, no s poškodeným predným krídlom to nemal úplne najjednoduchšie. Po penalizácii a štarte z deviatej priečky skončil napokon štvrtý. Po pretekoch však vyzeral spokojne, čomu sa nemožno čudovať, keďže dnes ho čaká s tímom poriadna párty, na ktorej oslávia konštruktérsky titul.

„Veľa to pre nás znamená. Mercedes v posledných rokoch absolútne dominoval, ja teraz naozaj dúfam, že začína éra Red Bullu a my budeme schopní vládnuť nasledujúcich niekoľko sezón,“ povedal po pretekoch Pérez odhodlane.

„Dnes to bol intenzívny boj. Škoda, že som mal poškodenú polovicu krídla, keďže nám to dosť ublížilo. Snažili sme sa to kompenzovať nastavením diferenciálu, ale na konci pretekov som potreboval iba jedno kolo,“ dodal mexický pretekár, ktorý prišiel do cieľa osem desatín za tretím Charlesom Leclercom.

Súvisiace články