logo F1online.skF1online.sk

Magnussen: Mick si svoje miesto zaslúži, mám problém ho poraziť

Kevin Magnussen a Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 10. 2022

Mick Schumacher určite patrí k najkritizovanejším jazdcom vo Formule 1 a v súčasnosti aj k tým, ktorí čelia najväčšiemu tlaku. Trochu paradoxné pritom je, že najväčšia kritika a tlak vychádzajú zvnútra vlastného tímu. Po tom, čo ho kritizovali Günther Steiner, Ajao Komacu a aj Gene Haas, sa mu dostalo pochvaly aspoň od tímového kolegu Kevina Magnussena.

Nebudeme si klamať, Schumacher v dôležitých ukazovateľoch za tímovým kolegom zaostáva, ale nedá sa poprieť, že v ostatnom období jazdí skvele a dokáže Magnussena pravidelne porážať. Netvrdíme to len my, ale aj sám Kevin, ktorý v kritickom období vyslal tímovému kolegovi slová podpory.

„V prvom rade chcem povedať, že nemám žiadny vplyv na jazdeckú otázku, niečo také je celkom mimo moju kontrolu,“ začal Magnussen svoju odpoveď na otázku týkajúcu sa jazdeckého zloženia.

„Keď však sledujem Micka, tak sa podľa mňa v priebehu roka skutočne zlepšuje. Zo začiatku sa v aute možno necítil dobre a chýbala mu sebadôvera, ale tú postupne nabral. V ostatnom čase je pre mňa nesmierne ťažké ho poraziť. Myslím si, že s takouto jazdeckou úrovňou si svoje miesto na rošte skutočne zaslúži. Ako som však už povedal, nemám to ani prinajmenšom vo svojich rukách, ja mu môžem len popriať, nech mu to vyjde,“ povedal Magnussen.

Ten mal veľmi dobrý začiatok sezóny, keď sa Haasu skutočne darilo. Vývoj amerického tímu však zaostal a súperi sa dokázali posunúť dopredu, kým monopost VF-22 stagnuje. To ostatné výsledky a výkony Schumachera trochu znehodnotilo.

Pred nami sú však posledné štyri víkendy a zároveň aj posledné štyri pokusy pre pilotov Haasu zabodovať a strhnúť bitku s AlphaTauri o ôsme miesto Pohára konštruktérov na svoju stranu.

„Myslím si, že vo všeobecnosti nám viac vyhovujú trate s vyššími požiadavkami na prítlak a táto trať presne taká aj je, takže veríme, že tu môžeme byť o niečo konkurencieschopnejší,“ povedal Magnussen na margo šancí Haasu v Texase. „Povedal by som, že v poslednom čase sa ďalšie tímy trochu posunuli po stránke čistej výkonnosti, čo však ešte neznamená, že nemáme proti nim šancu a nemôžeme bojovať.“

Súvisiace články

Diskusia