logo F1online.sk

Magnussenovi sa páči odzbrojujúca úprimnosť Haasu, v Renaulte mu veci zamlčiavali

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Tomáš Masár
Tomáš Masár19. 10. 2022

Kevin Magnussen odštartoval svoje pôsobenie v kráľovnej motoršportu v McLarene, odkiaľ sa následne presunul do Renaultu. Väčšinu kariéry však strávil v tíme Haas, do ktorého sa vrátil aj po ročnej odmlke. Prezrádza, že práve v americkej stajni sa mu pracuje najlepšie.

Dán mal po sezóne 2016 možnosť zotrvať v Renaulte, ten mu však ponúkal len ročnú zmluvu, a to bol vraj hlavný dôvod, prečo sa poobzeral po inom mieste. Nakoniec zakotvil v Haase, kde obdržal viacročný kontrakt. Okrem toho však zrejme zohrala svoju úlohu aj komunikácia. Magnussen sa totiž nechal počuť, že mu vyhovuje „veľmi čestný“ manažment Günthera Steinera oproti tomu, čo zažil inde, pričom ukazuje prstom práve na Renault.

„Günther je veľmi úprimný. Dá sa na neho spoľahnúť v dobrých aj zlých časoch,“ uviedol Kevin Magnussen pre magazín GP Racing. „Nikdy nezabudnem, keď mi povedali, že po roku 2020 pre mňa nemajú miesto. Celú situáciu mi vysvetlil mimoriadne otvorene a úprimne.“

„Netrepal somariny, len vysvetľoval. Inde mi vždy hovorili také a onaké veci a potom konali úplne iným spôsobom. V Renaulte mi tvrdili, že nemajú žiaden problém, pritom som videl agentov a otcov iných jazdcov, ako sa prišli pozrieť na tím. Preto som hovoril, že hej, ja viem čo sa tu deje, tak prečo mi nepoviete, aby som si mohol zohnať niečo iné?“ povedal 30-ročný Dán.

Magnussen bol po sezóne 2020 vyradený zo zostavy Haasu. Tím čiastočne vsadil na jazdcov, ktorí disponovali financiami, a síce na Nikitu Mazepina. Dán si rok mimo najvyššej motoristickej súťaže neužil. Ako sám priznal, cítil sa veľmi zle a dokonca trpel depresiami.

V ten rok som veľmi trpel, pretože som chcel pretekať a viete, stále som sledoval, ako títo chalani jazdia aute, ktoré som považoval za moje,“ priznal jeden zo skúsenejších jazdcov v štartovom poli. „Cítil som sa strašne zle. Nevedel som, či sa vrátim. Sľúbili mi veci, ale tie sa nenaplnili a nič mi nezostalo. Bol som depresívny, vystresovaný, nemal som žiadne peniaze a nevedel som, čo budem robiť. Celý rok bol na hovno.“

Magnussen sa počas svojej ročnej pauzy zastrájal, že sa do Formuly 1 vráti len vtedy, keď dostane ponuku od top tímu, ktorý dokáže vyhrávať preteky. Vysvetlil však, že neklamal, názor ale zmenil v priebehu minulej sezóny.

„Skutočne som zmenil názor počas sezóny, ktorú som strávil mimo Formuly 1. Znova som vyhral preteky v Spojených štátoch, ale vidíte, hoci som vyhral, stále to nebola Formula 1. Nebol som šťastím bez seba ako som dúfal, jednoducho preto, že to nebola Formula 1,“ dodal Magnussen.

Súvisiace články