logo F1online.sk

Verstappen: Bola to neuveriteľná sezóna

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 10. 2022

Max Verstappen je dvojnásobným majstrom sveta! Bol to síce trochu chaos, nie nepodobne tomu bolo vlani, ale holandský pretekár a jeho tím zažívajú skvelé obdobie. Korunovali to ziskom titulu na domácej pôde ich kľúčového partnera.

Bol v tom zmätok. Chvíľu to vyzeralo, že sa nebude jazdiť vôbec, potom zas, že nezískal dostatočný počet bodov. Nakoniec je to však jasné, Maxa Verstappena dnes korunovali staronovým majstrom sveta.

„Bola to neuveriteľná sezóna. Podarilo sa nám dosiahnuť množstvo dobrých výsledkov a bola to tiež zábava pre celý tím,“ zhodnotil svoju druhú majstrovskú sezónu Max Verstappen.

„Samozrejme, mali sme trochu ťažký štart, ale myslím si, že sa nám to podarilo rýchlo obrátiť, naďalej sme na to tlačili a zlepšili sa. Stáť tu už s titulom vo vrecku je úžasný pocit, takisto pre všetkých zúčastnených, vrátane Hondy a japonských fanúšikov,“ dodal Max.

Pre mnohých toto môže byť začiatok „éry Verstappena“. Nezabúdajme, že tento muž má stále iba 25 rokov, za sebou skvelý tím a zdá sa, že Red Bull má na zvyšok poľa aj nemalú výkonnostnú výhodu. Nezabudnime tiež na fakt, že aj sám Max sa môže ešte zlepšiť. „Popravde, ani veľmi nemyslím na to, či sa ešte môžem zlepšiť. Určite sa stále chcete zlepšovať, ale je to skôr záležitosť získavania ďalších skúseností a snahe aplikovať to na ďalší rok,“ povedal Verstappen.

Podobne ako vlani, aj v tomto roku sa na jeho titule výraznou mierou podieľal tímový kolega. Ten vlani rozhodujúcim spôsobom zdržal Lewisa Hamiltona, v tomto roku zas v úplnom závere uchmatol druhé miesto Charlesovi Leclercovi, čím ho obral o tie body, ktoré boli potrebné na odloženie majstrovských osláv do Austinu.

„Dôležité je to aj pre Checa v boji s Charlesom o druhé miesto v šampionáte. Chcel sa dostať dopredu, vyvíjal tlak, až to skončilo päťsekundovou penalizáciou a tiež titulom pre mňa. Myslím si, že Checo má skvelú sezónu a je to dobrá tímová práca,“ hovorí dvojnásobný šampión.

Uvidíme teda, čo nám prinesie budúci rok. Red Bull, Mercedes i Ferrari budú mať nové autá. Nezabúdajme tiež na jazdcov týchto tímov, ktorí sú taktiež veľmi kvalitní. Ako však hovorí aj Verstappen, premýšľanie o tom mu asi veľmi nepomôže. „Ťažko povedať. Všetci sú to skvelí jazdci a keď budú mať konkurencieschopné auto, tak to bude tesná bitka. Viem to, ale príliš na to nemyslím. Vieme, že v F1 veľmi záleží na aute, takže sa ako tím potrebujeme sústrediť práve na toto a pripraviť dobré auto na budúcu sezónu,“ povedal Max.

Súvisiace články