logo F1online.sk

Hülkenberg: Komunikujem s dvoma tímami

Nico Hülkenberg
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 8. 2020

Ak jedného dňa vypadnete z kolotoča Formuly 1, potom je veľmi náročné sa doň vrátiť. Presne takejto výzve momentálne čelí Nico Hülkenberg, ktorý v najnovšom rozhovore priznal, že rokuje s niektorými stajňami o potenciálnom návrate.

Nico sa do padoku vrátil nečakane v Silverstone, kde zaskakoval za Sergia Péreza. Mexičan bol pozitívne testovaný na koronavírus a fakt, že prvou voľbou Racing Pointu bol práve Hülkenberg dokazuje Nemcovu povesť najlepšieho pilota mimo Formulu 1. O Nicovom návrate sa špekulovalo ešte pred britským dvojvíkendom. Najintenzívnejšie bol spájaný s Alfou Romeo, kde už predtým pôsobil. Problémom môže byť, že tomuto tímu sa momentálne vôbec nedarí. Mal by Hülkenberg aj napriek tomu záujem o tento tím?

„Áno. To je stručná odpoveď,“ povedal Hulk pre podcast F1 Nation. „Dohodnúť sa na zmluve však znamená zohľadniť viacero faktorov. Je to taký veľký balík.“

„Veľmi rád by som sa vrátil do Formuly 1, stále to tu milujem a je to moja veľká vášeň. Nie je to tak, že by som sa zúfalo túžil po návrate, no určite by som bol rád, keby sa to podarilo. V posledných mesiacoch som sa s Fredom (Vasseurom, pozn. red.) bavil dosť často…“

Druhý víkend v sezóne sa Nicovi vydaril, v kvalifikácii skončil na výbornom treťom mieste a v nedeľných pretekoch doviezol Racing Pointu dôležité body. V rozhovore pre Auto Motor und Sport dostal otázku, či úspešné nedeľné predstavenie zvýšilo jeho šance na návrat.

„Bolo by prehnané tvrdiť, že mám väčšie šance. Nejaký čas komunikujem s dvoma tímami o rozličných možnostiach. Neviem, či sa tento týždeň niečo zmenilo, mám pocit, že skôr nie. Je tam šanca, ale ešte to chvíľu potrvá,“ povedal Hülkenberg.