logo F1online.sk

Lawrence Stroll je nahnevaný na „nešportový prístup“ súperov

Lance Stroll
© Racing Point
Ladislav Király
Ladislav Király10. 8. 2020

Majiteľ Racing Pointu Lawrence Stroll priznal, že poľovanie na jeho tím ho dosť nahnevalo a sklamalo. Spolu so svojimi ľuďmi vraj vždy robil všetko podľa pravidiel, no teraz musel zaplatiť pokutu vo výške 400 000 eur a prišiel o pätnásť majstrovských bodov.

„Málo sa vyjadrujem verejne, ale teraz som totálne nahnevaný na každé slovo o tom, že sme podvádzali,“ uviedol Stroll, ktorého slová cituje The Race. „A myslím tým hlavne na komentáre zo strany našich súperov. Ja som vo svojom živote nikdy v ničom nepodvádzal. Tieto obvinenia sú absolútne neakceptovateľné a nepravdivé.“

„O mojej čestnosti a ani o čestnosti môjho tímu nemožno pochybovať. Každý v Racing Pointe bol z rozhodnutia FIA šokovaný a sklamaný. Sme presvedčení o našej nevinnosti,“ pokračoval Kanaďan, ktorý vzápätí zdôraznil, že jeho autá boli v úplnom súlade s technickými pravidlami.

Hnevajú ho tímy „Renault, McLaren, Ferrari a Williams“, ktoré sa chopili príležitosti a vraj len chcú „odpútať pozornosť od našich výkonov. Naše meno špinia blatom a ja to nebudem akceptovať. Chcem spraviť všetky nevyhnutné kroky pre to, aby som dokázal našu nevinnosť. Môj tím neúnavne pracoval na tom, aby postavil takéto konkurencieschopné auto a z nešportového prístupu našich súperov som ozaj sklamaný.“

Časť problému spôsobila skutočnosť, že do konca roku 2019 bolo možné odkupovať od konkurentov aj brzdové potrubia. Racing Point tak spravil a obstaral si brzdové potrubia Mercedesu. Ibaže od roku 2020 to už nie je povolené… Ale čo s tým? Mali inžinieri zabudnúť na všetko, čo už vedeli? Pravidlá na to celkom dobre nemysleli.

„Pravidlá sú napísané tak, že po skončení roku 2019 už nemohli byť zdieľané a ani kupované žiadne ďalšie informácie o dizajne brzdových potrubí. Ale to, čo ste v danom okamihu už vedeli, je predsa vaša vlastná informácia. Od toho okamihu sme už všetko robili sami a presne takto sme postupovali,“ dodal Lawrence Stroll.

Celý prípad bol o niečo zamotanejší a komplikovanejší, detailnejšie sme sa mu venovali v priložených článkoch.

Súvisiace články