logo F1online.sk

Horner odmietol Vettela: S dvoma alfa samcami to nezvykne dopadnúť dobre

Sebastian Vettel a Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király14. 5. 2020

Sebastian Vettel sa nedohodol na novej zmluve s Ferrari a na konci roka túto stajňu opustí. Chvíľu sa zdalo, že by mohol pokračovať v McLarene, ale nič z toho nebude a pravdepodobne nič nebude ani z jeho návratu do Red Bullu.

V tomto tíme získal v rokoch 2010 až 2013 majstrovské tituly a má tam veľmi dobré vzťahy, avšak Red Bull je dnes stopercentne orientovaný na Maxa Verstappena a na tomto sa nič meniť nebude. V stredu to potvrdil najskôr Helmut Marko a potom aj Christian Horner.

„Je to enormne nepravdepodobné,“ odpovedal Horner na otázku Sky Sports F1, či by sa Vettel mohol vrátiť do jeho tímu. „S Maxom máme dlhodobú zmluvu (do konca roku 2023) a myslím si, že Alex odvádza dobrú prácu.“

„V rámci tímu máme nastavenú dobrú dynamiku a zo skúseností vieme, že s dvoma alfa samcami to nezvykne dopadnúť dobre. Sebastian je naďalej veľmi konkurencieschopný pretekár a podľa mňa by pre nás nebolo rozumné mať tu dvoch alfa samcov. Sme spokojní so zložením, ktoré tu máme,“ vyjadril sa Angličan, ktorý si je podľa vlastných slov „istý“ tým, že Vettel má dostatok alternatív.

„Je to človek s určitými princípmi a som si istý, že o všetkom dlho a tvrdo premýšľal. Jeho rozhodnutie treba rešpektovať. Vôbec netuším, kam pôjde, avšak ako som povedal, je to človek s mimoriadnou integritou a skvelými princípmi. Či sa rozhodne pokračovať alebo nie, tak je jasné, že počas svojho pôsobenia v F1 toho dosiahol neskutočne veľa.“

„Získal štyri majstrovské tituly a patrí medzi najúspešnejších jazdcov všetkých čias. Naďalej je relatívne mladý, má len tesne po tridsiatke a ak sa rozhodne ostať, tak bude veľmi konkurencieschopný. Je to len a len na ňom,“ dodal Christian Horner.

Súvisiace články