logo F1online.sk

Marko by bol radšej, keby sa Verstappen stal šampiónom v Japonsku

Max Verstappen a Helmut Marko
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 9. 2022

Max Verstappen sa už tento týždeň môže stať dvojnásobným majstrom sveta. V priebehu jedného víkendu by tak mohol oslavovať svoje 25. narodeniny aj titul majstra sveta. Helmut Marko mu však takúto dvojnásobnú oslavu príliš nepraje. Radšej by bol, keby oslavoval na domácom podujatí Hondy.

Majstrovská matematika hovorí jasne, keď Charles Leclerc skončí aspoň na siedmom mieste, majstrovské oslavy sa budú odkladať. Ak Sergio Pérez skončí aspoň na treťom mieste, majstrovské oslavy sa budú odkladať bez ohľadu na výsledok Leclerca. Nie je teda úplne pravdepodobné, že sa Max dočká už tento víkend, ale stať sa to určite môže.

Niežeby to Verstappenovi poradca Red Bullu Helmut Marko neprial, ale radšej by bol, keby sa oslavovalo o týždeň neskôr v Japonsku. Ten okrem toho odhalil, že tričká s nápisom: „Max Verstappen, majster sveta F1 2022“ nebudú v Singapure pripravené.

„Nie, s tým nemôžeme počítať,“ povedal rakúskym médiám Marko, ktorý nebude na okruhu Marina Bay osobne prítomný. „Max by musel vyhrať a Leclerc skončiť ďaleko za ním, takže to nie je pravdepodobné.“

„Japonsko je pravdepodobnejšie a náš dodávateľ motorov by bol šťastný, keby sa to stalo na ich domácich pretekoch.“

„Vo všeobecnosti môžeme už teraz hovoriť o tom, že Max sa stane majstrom sveta. Je to len otázka času. V porovnaní s minulým rokom je to neuveriteľne príjemný pocit. Aj sám Max povedal, že si neprial opakovanie posledných šiestich až ôsmich pretekov z minuloročného boja s Lewisom Hamiltonom a Mercedesom,“ hovorí Marko.

„Takáto sezóna sa už ťažko niekedy zopakuje. Keď Mercedes pripraví na budúcu sezónu konkurencieschopné auto, bude to opäť oveľa ťažšie,“ dodal.

Súvisiace články