logo F1online.sk

Leclerca prekvapilo tempo Mercedesu na tvrdých gumách: Budeme to mať ťažké

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 9. 2022

Čo čaká Ferrari vo zvyšku sezóny? Veľká cena Holandska naznačila, že to bude skôr o defenzíve pred Mercedesom než ofenzíve proti Red Bullu. Scuderii sa aj v Zandvoorte odkotúľalo množstvo bodov a v Maranelle môžu na titul pomaly ale isto zabudnúť.

Napriek tretiemu miestu a prvému pódiu Charlesa Leclerca od Veľkej ceny Rakúska môžu fanúšikovia Ferrari po Veľkej cene Holandska len sťažka vydýchnuť. Scuderia nebola ani v Holandsku v takej forme, aby v Maranelle mohli pomýšľať na vztýčenie ďalšej vlajky pri vstupe do továrne.

„Áno, ako tím sme trochu sklamaní. Myslím si, že na mäkkých pneumatikách sme boli silní. Keď uvážim, že naše boli použité a Max mal na štarte čerstvé, tak sme boli relatívne rýchli. Na stredne tvrdých to však nebol taký dobrý pocit a na tvrdých takisto,“ povedal po pretekoch Leclerc.

„Prekvapením je však hlavne Mercedes, ktorý bol dnes na tvrdých pneumatikách extrémne rýchly. Možno sa z toho môžeme niečo naučiť,“ dodal monacký pretekár.

Pozoruhodné pritom je, že Ferrari nebolo v holandských pretekoch ani druhé najrýchlejšie. Opraty pomaly preberá Mercedes, ktorý bol v pretekovom tempe v niektorých fázach dokonca rýchlejší než Red Bull. Ferrari tak nemá pred zvyškom sezóny práve optimistické vyhliadky.

„Red Bull má v súčasnosti najrýchlejšie auto, hlavne v pretekovom tempe. Myslím si, že v kvalifikácii je to medzi nami veľmi vyrovnané. Mercedes vyzerá, že taktiež dokázali získať nejakú výkonnosť v pretekovom tempe,“ povedal Leclerc.

„Zdá sa, že to budeme mať ťažké,“ dodal Charles.

Súvisiace články