logo F1online.sk

Vysmiateho Hülkenberga prekvapilo, že sa dostal do prvej trojky

Nico Hülkenberg
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala8. 8. 2020

Prvý súťažný víkend, ktorého sa Nico Hülkenberg tento rok zúčastnil, dopadol smutne. V kvalifikácii sa mu veľmi nedarilo a v pretekoch sa ani neukázal. Všetko si ale vynahradil dnes, keď porazil celé štartové pole s výnimkou nedostihnuteľných Mercedesov. Hülkenberg po sobote žiaril.

Pre Nica Hülkenberga je to cenný skalp. V priamom súboji totižto porazil i svojho tímového kolegu Lanca Strolla, ktorý má za sebou riadnu predsezónnu prípravu a s aktuálnym monopostom odjazdené o tri kompletné súťažné víkendy viac. Aj tak mu Hulk v závere “naložil” viac ako tri desatiny.

“Pred sezónou nemal žiadnu prípravu ohľadom práce s tímom, tiež na jeho kondícii, takže prísť sem len druhý týždeň s týmto tímom a postaviť sa na tretie miesto, to bolo naozaj výnimočné kolo,” pochválil Hülkenberga Jenson Button. “A to proti niekoľkým ťažkým váham. V tom boji o tretie miesto si to rozdal s Maxom Verstappenom, postavil sa aj Danielovi Ricciardovi. Obaja sú pritom vo svojej najlepšej forme a on im dal jednu a pol až dve desatiny.”

Racing Point

Nemecký pretekár bol so svojimi časmi spokojný, ale bál sa, že si to všetko pokazil v Q2. V sekcii Becketts totižto vyšiel ďaleko za obrubník a hrozilo, že si poškodil auto.

“Bolo to šialených sedem alebo osem dní!” usmieval sa pod rúškom Hülkenberg. “Tento víkend som sa cítil v aute oveľa lepšie, som o kus lepšie pripravený. Kvalifikácia bola aj tak náročná a v jej druhej časti som si život zrovna neuľahčil. Bál som sa, že som si poškodil auto.”

“V Q3 som len sklonil hlavu, šliapol na plyn a dal som do toho všetko. Som trochu prekvapený, že tu stojím,” zareagoval na svoju účasť v prvej trojke. “Ale na tvári mám obrovský úsmev a pred zajtrajšími pretekmi veľký rešpekt.”

Hülkenbergovi by pomohlo, keby pred týždňom nemal problémy s technikou a mohol by si skúsiť, čo to znamená odjazdiť v plnom tempe 52 kôl na trati v Silverstone. Bez týchto skúseností to bude mať o čosi náročnejšie.

“Zajtra nás bude bolieť, že nemáme skúsenosti z minulého týždňa, že sme si neprešli procedúrami na štarte a všetkým,” uvedomuje si rodák z Emmerichu. “Ale budeme robiť, čo sa bude dať. Ja sa pokúsim rýchlo učiť a udržať auto tam, kde si to zaslúži.”