logo F1online.sk

Nečakali sme to, hovorí o postupe do Q3 Schumacher

Mick Schumacher
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 9. 2022

Zabrať, keď je to najviac potrebné. Pilot Haasu Mick Schumacher vstúpil do tohto víkendu obklopovaný otázkami o svojej budúcnosti. Hovorí sa o jeho konci v akadémii Ferrari i tíme Haas. Skončiť v kvalifikácii na ôsmom mieste bolo presne to, čo nemecký pretekár potreboval.

Nebola to pritom žiadna náhoda. Schumacher bol rýchly v priebehu celého víkendu. Svojho tímového kolegu Kevina Magnussena porazil vo všetkých tréningoch a kým dánsky pretekár záverečný pokus v Q1 skazil, Mick postúpil nielen do Q2, ale aj do Q3.

Do záverečnej časti kvôli hydraulickému problému ani nenastúpil Lance Stroll a keď Schumacher zdolal Júkiho Cunodu, ocitol sa na peknom ôsmom mieste, čo je na tejto trati skvelý odrazový mostík do nedeľných pretekov.

„Je to skvelý pocit. Viete, že prekonať vlastné prognózy je zakaždým skvelé,“ povedal po kvalifikácii Mick Schumacher pre britskú Sky. „My sami sme si mysleli, že Q2 bude pre nás maximom. Dostať sa do Q3 a do pretekov štartovať z ôsmeho miesta je skvelý východzí bod a dúfajme, že v nedeľu získame nejaké body.“

„Uvidíme, ako to bude vyzerať s hospodárením s pneumatikami z našej strany. Máme však okolo seba nejaké autá, ktoré majú podobné tempo ako my. Pokúsime sa ich udržať za nami a prinútiť ich bojovať medzi sebou, čo by mohlo zničiť ich pneumatiky a naše udržať pri živote,“ hovorí so smiechom Mick.

„Sme veľmi spokojní a takýto výkon sme neočakávali. Nepovedal by som, že sme cez noc urobili nejaké obrovské zmeny, skôr to bolo iba o doladení. Našťastie sme víkend začali so skvelým nastavením, takže nejaké veľké zmeny neboli potrebné, čo vám pri budovaní sebadôvery vždy pomôže,“ povedal nemecký mladík pre F1 TV.

Súvisiace články