logo F1online.sk

Binotto: Niekedy sú naše rozhodnutia vnímané ako chyby, aj keď chybami neboli

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 8. 2022

Už sa ani nedá spočítať, koľkých zlyhaní a chýb sa Ferrari v tejto sezóne dopustilo. Okrem problémov so spoľahlivosťou sa vynímali hlavne strategické chyby, ktorých bolo nespočetne veľa. Šéf stajne Mattia Binotto však svojich ľudí naďalej bráni, Ferrari je vraj niekedy kritizované za chyby, ktoré chybami neboli.

Naposledy na Veľkej cene Belgicka, keď sa v tíme rozhodli pre záverečnú zastávku v boxoch a pokúsili sa zajazdiť najrýchlejšie kolo. Charles Leclerc však v nájazde do pit lane prekročil maximálnu rýchlosť v boxoch a nielenže bonusový bod nezískal, ale ešte aj stratil piate miesto, ktoré napokon vybojoval Fernando Alonso.

Následná kritika tohto rozhodnutia nebola podľa bossa Scuderie Mattiu Binotta oprávnená. „Samozrejme, vždy je potrebné sa zlepšovať a máme ponaučenia, ktoré skúmame a o ktorých premýšľame. Keď sa však obzriem za sezónou, myslím si, že zvonku je veľa našich rozhodnutí vnímaných ako chyby, aj keď chybami neboli.“

„Podľa mňa bolo záverečné rozhodnutie zastaviť v boxoch správne. Vo Formule 1 potrebujete byť odvážny. Naskytla sa nám príležitosť zajazdiť najrýchlejšie kolo a náskok na Fernanda bol dostatočný na to, aby sme sa o to pokúsili. Myslím si, že to bolo správne rozhodnutie,“ hovorí Binotto.

„Vedeli sme, že to s Fernandom bude veľmi tesné, ale tiež sme vedeli, že na čerstvejších pneumatikách a s DRS ho môžeme predbehnúť. Ako som povedal, myslím si, že to bolo správne rozhodnutie. Potom sme však prekročili rýchlosť v boxoch, myslím, že to bolo na hranici, rozdiel bol iba nejakých 0,1 kilometra za hodinu.“

„Bola to skrátka nešťastná situácia, preto si myslím, že by sme nemali prestať byť odvážni a nezastaviť kvôli najrýchlejšiemu kolu, keď na to budú podmienky,“ dodal Binotto.

Súvisiace články