logo F1online.sk

S trochou šťastia máme aj na víťazstvo, myslí si Verstappen

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 8. 2022

Red Bull v Belgicku doslova deklasoval svojich súperov, teda, presnejšie povedané, jeden z Red Bullov. Max Verstappen zdolal druhého Carlosa Sainza o 632 tisícin sekundy, tímového kolegu Sergia Péreza dokonca o 797 tisícin sekundy. Pri tejto jeho forme je namieste otázka, kam to tunajší rodák môže po štarte z pätnásteho miesta dotiahnuť.

Penalizácie prevrátia štartový rošt nedeľných pretekov hore nohami. Max Verstappen bude pätnásty, Carlos Sainz prvý a Sergio Pérez druhý. Pri pohľade na piatkové i sobotné dianie sa však pýtame, či by práve Max nemal byť hlavným favoritom nedeľných pretekov.

„Auto bolo v priebehu celého víkendu skvelé, jazdu som si naozaj užíval. Keď máte takýto balans, potrebujete ho už len postupne doladiť a presne to sme aj urobili. Na monoposte sme pred kvalifikáciou vykonali zopár zmien a myslím si, že auto sa vďaka tomu ešte zlepšilo,“ povedal po kvalifikácii spokojný Verstappen.

„Som veľmi spokojný s kolom, ktoré sa mi podarilo zajazdiť,“ dodal.

Holanďanovi sa v Maďarsku podarilo zvíťaziť po štarte z desiateho miesta a hodinách v predposlednej zákrute. Hungaroring pritom mal byť okruh lepšie vyhovujúci Ferrari. Spa je na druhej strane úplnou dominantou Red Bullu. Pri pohľade na doterajší priebeh víkendu si aj odborníci myslia, že víťazstvo nebude pre Verstappena nerealistický cieľ.

„Na tejto trati je predbiehanie o niečo jednoduchšie, ale zároveň je to dlhý okruh, kvôli čomu nemáte k dispozícii tak veľa kôl. Nenachádza sa tu pritom tak veľa miest na predbiehanie. Musíme sa preto posúvať dopredu čo najrýchlejšie a nestrácať pri tom priveľa času na chlapcov pred nami,“ hovorí Verstappen.

„Uvidíme teda, mojím cieľom je pódium a s trochou šťastia môžeme bojovať aj o víťazstvo,“ dodal belgický rodák.

Na druhej strane jeho tímový kolega Sergio Pérez opäť nesplnil svoju úlohu. Red Bull je na tejto trati zjavne v skvelej forme. Mexičan však nedokázal so stratou takmer dvoch desatín poraziť ani Carlosa Sainza. Deficit ôsmich desatín na tímového kolegu mu dnes pri zaspávaní určite nepomôže.

„Bolo to slušné kolo, keď uvážim, že som išiel prvý a rozrážal vzduch, čo vás na tejto trati môže vyjsť draho. Okrem toho to však bolo slušné kolo a myslím si, že z druhého miesta môžeme zabojovať,“ verí mexický pretekár.

„V piatok sme mali veľmi slabý deň, mali sme problémy so zadným krídlom, kvôli ktorému sme stratili veľa času na trati. Potom keď sme vyšli z garáže, už bolo mokro,“ dodal Pérez, ktorý má pred nedeľou jasný cieľ. „Víťazstvo je určite možné.“

Súvisiace články