logo F1online.sk

Hülkenberg: Toto bol už oveľa lepší štart

Nico Hülkenberg
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala8. 8. 2020

Nico Hülkenberg je s piatkom v Silverstone spokojný. Minimálne oveľa spokojnejší ako minulý týždeň, keď do monopostu Racing Pointu nastupoval na poslednú chvíľu a nedostatočne pripravený.

Ani v piatok ráno sme ešte netušili, či sa do auta vráti Sergio Pérez alebo aj tento víkend uvidíme Nica Hülkenberga. Čakali sme totižto na výsledky opätovného testu na koronavírus mexického pretekára. Ukázalo sa, že Pérez sa ešte nákazy nezbavil, ba dokonca mala byť v jeho krvi ešte vyššia koncentrácia vírusu ako pred týždňom.

Piatkových povinností sa tak zhostil Hulk, posilnený o jeden týždeň príprav. “Posledných pár dní som využil na to, aby som sa čo najlepšie pripravil. Dvakrát som bol na simulátore, čo mi určite pomohlo. Tiež sme vyskúšali pár vecí na aute ohľadom nastavenia. Myslím, že to zodpovedalo niektoré otázky, ktoré sme mali. Potvrdilo sa to v piatok, piatkovým programom sme si prešli pomerne ľahko. Všetko bolo fajn.”

Hulkovým najzávažnejším problémom v tréningoch bola azda uvoľnená sedačka. Z pohľadu manažmentu pneumatík odvádzal dobrú prácu, za čo ho pochválil aj spokojný inžinier. Deň uzavrel na šiestej priečke hneď za kolegom Lancom Strollom.

“Teraz som sa už oveľa lepšie zoznámil s celým autom. Oveľa lepšie viem, čo môžem čakať, než pred týždňom. Hneď som sa cítil viac ako doma. Fyzicky som na tom tiež lepšie. Cítil som sa dobre a myslím, že som hneď mal rýchlosť.”

“Len na kvalifikačných gumách som nemal také čisté kolo, hlavne v poslednej zákrute som stratil trochu času. Som ale celkom spokojný a autu verím, to musím povedať. Myslím si, že na tom môžeme stavať,” zhodnotil Hulk.