logo F1online.sk

Räikkönenov návrat za volant nevyšiel podľa predstáv, preteky nedokončil

Kimi Räikkönen
© Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 8. 2022

Fínsky pretekár Kimi Räikkönen sa po vyše deviatich mesiacoch vrátil za volant. Prvýkrát od Veľkej ceny Abú Zabí nasadol do kokpitu pretekárskeho špeciálu a vo Watkins Glen si zmeral sily v rámci šampionátu NASCAR Cup. Napriek sľubnému začiatku sa však jeho preteky skončili predčasne.

Bývalý majster sveta sa do Watkins Glen prišiel v prvom rade zabaviť. Súdiac podľa jeho vyjadrení i podľa skráteného vystúpenia na okruhu v štáte New York, sa tento cieľ podarilo naplniť.

Po štarte z 27. miesta sa fínsky pretekár postupne prebíjal dopredu, keďže trať postupne osychala a vďaka stratégii sa posunul až do najlepšej desiatky. Toto umiestnenie si držal až do svojej ďalšej zastávky v boxoch. Približne v polovici pretekov však prišla katastrofa. Ross Chastain kolidoval s Austinom Dillonom. Dôsledkom hromadnej kolízie bol kontakt medzi Lorisom Hezemansom a Räikkönenom, ktorý skončil v bariére.

„Bohužiaľ, nemal som žiadny čas zareagovať,“ povedal po svojom vypadnutí Räikkönen, ktorý bol v tomto incidente úplne nevinne. Mal skrátka smolu.

„Pri prvom náraze niekto priamo trafil moju pneumatiku a volant sa roztočil. Niečo nie je v poriadku so zápästím, ale tak to niekedy chodí,“ dodal.

Napriek smole a nepríjemnému vypadnutiu si Kimi svoj návrat za volant užil a povedal, že to bola „skvelá zábava“. „Cítil som stále viac a viac sebadôvery a zviedol niekoľko pekných súbojov. Škoda. Mal som pocit, že auto má veľmi dobrú rýchlosť, ale tak to niekedy skrátka chodí,“ povedal Iceman.

Na otázku, či ho ešte niekedy uvidíme v NASCAR, odpovedal: „Uvidíme, dokonca ani ja neviem.“

Súvisiace články